• haemophilus parainfuenza

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Van egy 16 éves lányom aki párkapcsolatban van. Volt neki egy vesemedence gyulladása tavaly szeptemberben.Csak most küldték el nőgyógyászhoz aki kenetet vett és haemophilius parainfluenzát állapítottak meg. Tovább küdték a Bőrklinika STD -re.Oda csak március végére kaptunk időpontot. Addig Augmentint kapott. Kérdésem,hogy mi ez a baktérium és a későbbiekben ha még ki is kezelik milyen komplikációt okzhat /gondolok egy későbbi gyermekvállalásra/.Teljesen meggyógyulhat? Komplikációk nélkül? természetesen a partnere is megy urologiai vizsgálatra. Én azt olvastam, hogy ez felsőléguti baktérium. Tisztelettel Egy aggódó anyuka

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyi baktérium témában

        Kedves Anyuka! A női hüvely egyenletes zártsága,hőmérséklete és glikogén dús természetes váladéka bármely kórokozó számára vonzó tanyahely. Az Ön ál6al említett, ott nem túl gyakran előforduló kórokozó ha Augmentin érzékeny, a bőrklinikai konzíliumig el fog tűnni- Ha nem, kitenyésztése szerint majd másik antibiotikumtól. A partner mindig ugyanazzal a gyógyszerel kezelendő, hogy ne oltson vissza idővel. A továbbiakban. gyógyulás után nincs más következmény, vagy tennivaló.


        Kérdés: 2017. február 08., 13:08; Megválaszolva: 2017. február 08., 18:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: