• Folsav 5mg heti 1-2 alkalommal?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Párommal kisbabát szeretnénk. Ezért elmentem a nőgyógyászomhoz egy teljes átvizsgálásra, hogy minden rendben van-e velem. Azt ajánlotta az orvosom, hogy már a terhesség előtt szedjek folsavat. Az általa ajánlott mennyiség: hetente 1-2 alkalommal szedjek 5mg-os folsavat. Kicsit utánaolvasta az interneten és több helyen inkább azt ajánlják, hogy naponta szedjük és a 0,4 mg-os változatot. Érdeklődni szeretnék, hogy a heti 1-2 alkalommal 5mg folsav megfelelő lehet-e? Nem túl rendszertelen? Illetve ebben az esetben egyszerre nagyobb adagot szednék be, de ritkábban. Nem káros ez illetve nincs túladagolási veszély? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Folsav szedés témában

        Kedves Kérdező! Mindkét javaslat megfelelő, ha én szedném, naponta tenném, úgy nincs mire odafigyelni. Főleg, ha esetleg egyéb napi gyógyszereket is szed. Bármely multivitamin szedése, főleg így tél végén és terhesség szándék előtt amúgy is ajánlott a kiemelt Folsav mellé.Nincs Folsav túladagolhatóság.Sok sikert!


        Kérdés: 2017. február 06., 10:44; Megválaszolva: 2017. február 07., 14:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: