• Vetélés vagy menstruáció?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az utolsó menzeszem dec. 26-a és 30-a között volt, a következőt jan. 25-26-ára vártam. Bár nem jött meg, a szokásos pms tüneteket éreztem (mell feszülés, fokozott étvágy, pattanások). 28-án közösülés után észrevettük, hogy véres az óvszer, de mint kiderült nem megjött, hanem megsérültem odalent. Csak az utóbbi fél évben lett rendszeres a ciklusom, először nem is zavart, hogy késik, de aztán elkezdtem aggódni (1-jén,5-én,19-én,28-án voltunk együtt párommal, minden alkalommal óvszert használtunk, gyógyszert nem szedek, ovulációm pedig 11-e környékén volt) és 30-án csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. A tüneteim továbbra is fennálltak, a mell fájdalom erősödött, majd szinte folyamatos, egyre erősödő alhasi görcseim lettek és nagyon enyhe fehéres színű szagtalan folyásom volt. Feb. 2-án csináltam még egy tesztet, ami szintén negatív lett és volt egy alhasi ultrahangom, de azon csak az látszott, hogy nagyon megvastagodott már a méhnyálkahártyám, azt mondták menjek vissza 2 hét múlva. 3-án aztán valami elég sokkoló történt: közösülés után mikor felálltam, nagyon megszédültem, meg kellett kapaszkodnom, hogy el ne essek. Mikor lenéztem észrevettem magam alatt pár csep élénkvörös vért, majd éreztem, hogy szó szerint ömleni kezd belőlem a vér. A vér mellett a padlón hatalmas szövetcafat hevert, szóval kikövetkeztettem, hogy egyben levált a nyálkahártyám. Még 1-2 órán keresztül erős görcseim voltak, de se akkor se azóta nem véreztem többet, ma is már csak a melleim fájtak enyhén. Szeretnén tudni, hogy esetleg vetélésről van-e szó, és ha igen, van-e valami teendőm, vagy van-e valami következmény?

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A leírtak alapján ez egy később jelentkező menstruáció,tüneteivel.. Ennek az oka a peteérés hiánya és emiatt kialakult ösztrogén hormon túlsúlya. A terhességi teszt negatív.Ezek így a vetélés ellen szólnak. A normális menstruációs ciklus spontán is rendeződhet.Sürgős teendő nincs. Továbbra is hasonló tünetek panaszt okoznak akkor nőgyógyász szakorvosi vizsgálat tanácsos.


        Kérdés: 2017. február 04., 21:54; Megválaszolva: 2017. február 05., 19:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: