• myoma kivétele

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Egy 35x45 mm.es myoma göb, valamint egy 60x40 mm.es myoma göb található a méh falában. Egy hónaja vannak alhasi fájdalmaim, s myómák nyomják a húgyhójagot s környező szerveket is. Sajnos az egyik myoma kollikválódott, s másik pedig fele részben demarkálódott. Ilyen esetben milyen myoma eltávolítást javasolnak? Ha csak cssk méh eltávolítással együtt vehetők ki a myomák, akkor milyen eszközzel lehet ezt megoldani? Hallottam több eljárásról, s persze szeretném, ha miinnél kíméletesebben történjen a méhkivétele, s minnél kisebb fájdalomal, szövődménnyel járjon. Vagy van esetleg más módja myoma eltávolításának?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a mióma műtét témában

        Kedves Kérdező! A műtét a leggyakoribb rutinműtét a szakmában. Jelentős számú hölgynél kell elvégezni, ha a növekvő miómagócok panaszt okoznak. A méret és mozgathatóság függvényében megoldható hüvelyen át, de leginkább hasi műtéttel távolítjuk el. Az előbbi kíméletesebb, kevesebb kellemetlenséggel, de ritkán végezzük, kis göb esetén csak, ha mobilis a méh. Ne féljen, rutin!


        Kérdés: 2017. február 04., 11:33; Megválaszolva: 2017. február 04., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: