• Fehér folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Szeptember óta nem szedek fogamzásgátlót(előtte Symiciát), mert lassan szeretnénk babát. Olyan problémám lenne, hogy elég sűrűn előfordul, hogy fehér darabos folyásom van, és viszketést is okoz és van hogy elég piros a hüvely. Mitől lehet és főleg hogy miért fordul elő sűrűn? (van hogy minden hónapban 1x előfordul) Általában 1-2 nap alatt elmúlik,de így hogy sűrűn előfordul így mostmár aggaszt. Az együttléteknél pedig gáttájékon fájdalmas.Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a Fehér folyás témában

        Tisztelt Hölgyem ! A leirt tünetek inkább gombás eredetü tulsulyra engednek következtetni. A hüvely soha nem steril és az ott található -csak az egyénre jellemző gomba, bacterium, virus,egysejtüekből álló flórát a tejsav bacteriumok tartjás egyensulyban. A hüvely pH:3,8-4,2 tehát enyhén savas vegyhatásu normális esetben. Elnézést, a tulzott magyarázásért, de ebből érthető, hogy Önnél valószinüleg csak ez az egyensuly borult fel , már több alkalommal. Hüvelyi gomba és bacterium tenyésztés elvégzését javasolnám, és a későbbiekben életvitelszerüen / hetente 1-2 alkalommal,rendszeresen/ probiotikumok használatát. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. február 01., 09:15; Megválaszolva: 2017. február 01., 16:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: