• Antibiotikum terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 8. terhességi hetet betöltött kismama vagyok, hüvelyi UH szerint a korának megfelelően fejlődik a magzat. Sajnos fogantatást követően (ekkor még nem tudtam, hogy teherbe estem) az első napon tüdő röntgenen voltam, illetve az első 7 napban Savulin nevű antibiotikumot szedtem. Ha jól tudom, akkor ez nincs jó hatással a magzatra. Szeretném megtudni, hogy a terhesség ilyen korai szakaszában ez okozhat-e bármilyen rendellenességet. A Savulin egyáltalán milyen rendellenességet okozhat? Szükséges-e bármilyen genetikai vizsgálat, vagy elegendő-e a 12. hetes UH-t elvégeztetnem? Van egy 2 és fél éves kisfiam, sem nála, sem a caládban nincs semmilyen genetikai jellegű megbetegedés. Köszönettel,

        Dr. Tekse István válasza a savulin témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszer leírása szerint "a fejlődő szervezetben a teherhordó porcfelszínek károsodhatnak". Genetikai konzultációt javaslok ahol minden egyéb kérdésére választ kaphat. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. január 16., 10:40; Megválaszolva: 2017. február 07., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: