• Antibiotikumos kezelést követően problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 2 hete felkerestem a nőgyógyászomat általános kivizsgálás miatt, valamint mert közösülésnél mélyebb behatoláskor fájdalmat érzek. Ezt leszámítva más tünetem nem volt. Amit kaptam: Dalacin hüvelykrém, Fluconazole 150 mg, Azi Sandoz 500 mg (A nőgyógyászom erősen antibiotikum párti). A kezelést követően múlt hét csütörtökön voltunk együtt a barátommal, az aktus vége felé meglepő hüvelyszárazságot éreztem, majd péntek estére éreztem, hogy valami nincs rendben: enyhe égő érzést éreztem a hüvelyemben, majd a hétvégén enyhe felfázásra utaló jeleket vettem észre. Nőgyógyászhoz jövő hét hétfőre kaptam időpontot, addig más opció híján az Ön tanácsát szeretném kikérni, hogy mivel kezelhetném magam? A gyógyszertárban NSC kúpot és Urogint kaptam. Elképzelhető, hogy az antibiotikumos kezelés óta megjelenő problémák annak tudhatóak be, hogy nem kaptam hüvelyflóra helyreállító terméket? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel

        Dr. Tekse István válasza a antibiotikum témában

        Kedves Kérdező! Az antibiotikus kezelés gombás gyulladást okozhat, ez tünetei alapján valószínű. Canesten kúpot használhat nyugodtan. Hosszú távú hüvelyi pH csökkentésre Lactofeel hüvelygélt javaslok 7-10 naponta. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. január 09., 11:30; Megválaszolva: 2017. január 14., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: