• Gyógyszerváltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Triquilar fogamzásgátló tablettáról kell váltanom új fogamzásgátlóra, mivel ez a gyógyszer már nem kapható. Ön mit ajánlana váltásnak? Nagyon sok jót hallottam a lindynette 20-ról de tudom az nem 3fázisú mint a triguilar. lehet ebből probléma? maradjak inkább a háromfázisúnál, mint a tri-regol? A váltásnál ugyanúgy kell elkezdeni szedni a gyógyszert, mintha a triquilart folytatnám, tehát a 7.napon? Válaszát előre is köszönöm! G.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        A Triquilar ugyanaz, mint a Tri Regol. Mivel ezek a legolcsóbb gyógyszerek, ezért ennél csak drágábbat tudok ajánlani, amennyiben persze a Triquilarral nem volt semmi gondja, akkor lehet, hogy nem is kell váltani. Tehát akkor maradhat a Tri Regol. Amennyiben váltani akar és korszerű, de alacsony hormontartalmú készítményt akar szedni, akkor nagyon jó a Lindynette 20 is meg a Meliane, ez ugyanaz mint az előbbi. Talán még olcsóbb is. A három fázisú gyógyszer csak akkor javasolt, ha az egy fázisú mellett vérzése van a gyógyszer szedése alatt. Ha ez nincs akkor nem kell a 3 fázisú. És a 7 nap szünet után persze lehet folytatni a gyógyszerrel az újjal, nem szűnik meg a fogamzásgátló hatás.



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-06 23:03:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: