• Kell-e szakorvosi segítség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        13 ével lányomnak a két menses közötti idóben szinte minden nep barnás pecsétek vannak a bugyiján. Rendesen 28 napra menstruál.A 15 éves lányomnak viszont 36, 64 napra jön meg a mensese. Ön zerint vigyem őket szakorvoshoz vagy még várjak hátha rendeződik a ciklus. A kicsinek 4 hónapja jött meg először a nagyobbiknak már két éve. Segítségét és tanácsát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Tisztelt Hölgyem!

        Általános szabály az, hogy kb. 16-17 éves korig, hacsak nem áll nagy mennyiségű vérveszteség, vagy egyéb betegség a háttérben, nem szükséges beavatkozni a fejlődő szervezet saját ritmusába. Egy tiniambulanciát azért lenne érdemes felkeresniük, hogy a háttérben esetleg fennálló rendellenességet kizárják. Ha még éretlen a hormonrendszer, és más ok nincs, akkor várakozhatnak nyugodtan, több felnőtt nő sem menstruál rendszeresen, és sokszor addig amíg nem tervez babát, nincs is semmi teendő. Egy tiniambulancián kornak megfelelően tudnak vizsgálni, ami egyébként sokszor nem is szükséges. Nagy valószínűséggel nem lesz szükség teendőre, de Ön is meg fog nyugodni a lányaival együtt.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-02 14:50:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: