• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tervezzük a gyermeket a férjemmel és a kérdésem a következő:fodrász vagyok,végezhetek-e vegyszeres munkákat a terhesség idején? Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában


        Tisztelt Hölgyem!

        Fodrászként elkerülhetetlen a vegyszerek belégzése, és a bőrkontaktus azokkal. Külföldi tanulmányok alapján a fodrászoknál enyhén emelkedett a fejlődési rendellenességek aránya, és gyakoribb a  kis súlyú újszülöttek előfordulása. Pontos adatok nem állnak rendelkezésre, hogy mely anyagok okoznak eltéréseket, és arról sincsenek adatok, hogy mennyi vegyszeres kontaktus okozhat problémát, ezzel együtt az eltérések is kis számokban jelentek meg.
        Javaslom, hogy még a terhesség előtt keressenek fel egy genetikai tanácsadót, hogy a legújabb információkat kaphassák, és a tervezett terhesség a legbiztonságosabban fejlődhessen.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-08 09:45:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: