• Mellprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!Azt Szeretném Kérdezni hogy ha dolgozom itthon akkor a mellemből ugy érzem hogy néha elcsöppen fehér váladék de nem fáj és nem piros ez nagy baj?

        WEBBeteg szakértő válasza a mell váladákozása témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha esetleg nem régen született babája, szoptatás után még évekig jelen lehet a bimbó váladékozása. Mechanikus ingerlés (pl.szeretkezés vagy ruházat ingerlő) hatására is előfordulhat. Ez a folyadék jó esetben színtelen vagy fehéres.Ha mindkét emlőből ürül a váladék az nagy valószínűséggel nem az emlő betegsége okozza: pl: agyalapi mirigy betegsége, gyógyszerszedés (egyes depresszió elleni szerek, vagy egyes vérnyomáscsökkentők, vagy fogamzásgátlók), prolaktin túltermelődése is kiválthatja.

        Ha csak egyik emlőből és véres vagy sötét színű váladék folyik, vagy menopausa után van mindenképp  kivizsgálást indokol.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-31 15:30:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: