• Nőgyógyászat, mammográfia eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        50 éves leszek, mammográfia eredményem:mindkét emlő mirigyállománya diffuse mastopathias jellegű, fájdalmasak nem csak vérzés előtt.Nőgyógy UH 9,5x5.5x5cm-es egyenetlen myomas falszerkezetű uterus hátsó falában 3 cm-es, fundusban 1,5cm-es intramur myoma góc látható, amely az előző UH-hoz képest nőtt. nőgyógyászati panaszaim nincsenek, vérzés norm. rendszeres. Mi a teendő, vagy csak várni, hogy tovább nő-e? Köszönöm válaszát. Erzsi

        WEBBeteg szakértő válasza a myoma témában

        Kedves Erzsi!

        Az emlőelváltozás, ha a panaszok nem jelentősek, csak követni kell szűrővizsgálatokkal.
        A jelen lévő myomák, amennyiben panaszokat nem okoznak, kezelést szintén nem igényelnek, időnként lehet ellenőrizni a méretüket. Nem azt kell várni, tovább nőnek-e, hanem hogy mikor lesznek kisebbek. Várhatóan, amikor a hormonrendszer működése megváltozik (amikor kezdetét veszi a klimax), akkor a myomák mérete is csökkenni fog. Amennyiben panaszokat okozna, ami leggyakrabban bő, alvadékos, hosszú ideig tartó menstuáció, akkor jön szóba a kezelés.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-29 08:29:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 08:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: