• Condyloma kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Július 9-én távolítottak el a hüvelyemről kb. 20 darab a 15 mm-es nagyságot is meghaladó condyloma szemölcsöket.Olyan nagyok voltak, hogy az orvosom engedélyt kért a lefotózására, mondván ilyet még nem látott és szeretné egy megbeszélésen bemutatni. A műtét sikeres volt, közölte velem, hogy mindet eltávolította, a közeljövőben rendszeresen járjak a nőgyógyászomhoz ellenőrzésre és a szülésig (19 hetes terhes vagyok) ne szeretkezzek a párommal. Ezt igaz nem sikerült betartani, de úgy gondolom, hogy ha óvszerrel védekezünk elkerüljük a visszafertőzést, de mégis félek, hogy a hüvelyem megsérülhet. Igazából azért írom le mindezt, mert iszonyatosan bánt néha a párom viselkedése, ugyanis nem tudjuk (az orvosok is mást és mást mondanak), hogy valójában mikor kaphattam meg a fertőzést. Ebből kisebb-nagyobb viták születtek, mondván míg ő külföldön dolgozott, addig én megcsaltam, s mihelyt hazaért máris teherbe estem. Nem tudom neki elmondani, mennyire rosszul esik, hogy nem bízik bennem és úgy gondolom, attól függetlenül, hogy együtt vagyunk, titkon mégis úgy hiszi, biztosan félreléptem. Arra szeretném megkérni, írja le nekem pár sorban, mikor kaphattam el ezt a vírust és minek köszönhető, hogy ekkora elváltozások jelentek meg rajtam. Valamint szeretném még megkérdezni, hogy az ezüstkolloid nevű készítmény mennyire hatásos és terhesség alatt alkalmazható-e. Válaszát előre is nagyon köszönöm, remélem, tud segíteni megértetni a párommal, hogy nem hűtlenségről, csupán egy vírusfertőzésről van szó.

        WEBBeteg szakértő válasza a condyloma témában

        Kedves Kérdező!

        Aggodalmát megértem. A condylomát a humán papilloma vírus okozza, amiről egészen az elmúlt 4-5 évig úgy tudtuk, hogy csak és kizárólag sexuális úton terjed. Egyre több adat van azonban arra is, hogy egy közös WC-n, strandon, szoláriumban, közös törülköző használatakor is elkapható. Nem beszélve arról, hogy a férfiakon nem okoz panaszt, ők hordozzák, és úgy adják át a hölgyeknek. Tehát lehet, hogy ön is a férjétől kapta el. Amennyiben most ebből kigyógyult, akkor ez nem fog gondot jelenteni a szülésnél. Helyileg lehet kezelni, azt gondolom, a magzatra a helyi kezelés nem ártalmas.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor 


           A kérdésre a választ a www.fokuszbanano.hu portál orvosszakértője írta >>Tovább a www.fokuszbanano.hu -ra!


         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-22 22:29:53; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: