• Kiszakadt óvszer, Escapelle

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Egy kérdéssel fordulok Önhöz. Egy hete, hétfőn jött meg a menstruációm, csütörtökön véget ért. Csütörtök éjjel együtt voltam a férjemmel és kiszakadt az óvszer.Nagyon megijedtünk, ilyen még nem fordult elő eddig. Szombat reggel(33 órával a "baleset " után)Escapelle sürgősségi fogamzásgátlót adott az orvosom.Habár azt mondta, nem valószínű, hogy a vérzés után volt peteérésem, én mégis aggódom. A gyógyszert bevettem, minimális pecsételő vérezgetés 2 napig jelentkezett, azóta semmi. Kérdésem az, hogy mivel hosszú, 33-35 napos ciklusaim vannak, a középidő még messze van, van-e reális esély a teherbe esésnek? Az nem baj, hogy nem jelentkezett nagyobb mennyiségű vérzés a gyógyszer után? Tesztet mikor érdmes csinálnom? Elvileg a vérzésem a megszokott időpontra várható? Elolvastam a betegtájékoztatót, de nem egyértelmű számomra, vérzészavarokat ír. Elnézést a sok kérdésért. Nagyon aggódom, hogy jót tettem-e, hogy kértem a gyógyszert vagy belekevertem teljesen a hormonrendszerembe. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Klára

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgálás témában

        Kedves Klára!

        Természetesen, ha nem kívánt egy terhesség, alkalmazni kell fogamzásgátló módszert. Bármilyet. Ha az egyik csődöt mond, akkor kell kiegészíteni, és Ön helyesen járt el. Igaza van kezelőorvosának, jobb a kicsi kockázatot is megelőzni. A pecsételő vérzés a hormonhatás következménye. Nem valószínű, hogy terhes lenne, várja meg nyugodtan a következő vérzést, előfordulhat, hogy nem a szokott időben jelentkezik, néhány nappal korábban, vagy később. Ha 1 hétnél többet késik, csináljon egy terhességi tesztet, vagy forduljon kezelőorvosához.

        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-22 10:34:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor! Két hete lefeküdtem egy férfival, igaz nem vedekeztünk, azonban ő végig száraz volt( nem tapasztaltam elonedvet, többször is néztem) illetve később orálisan "ment el" azóta semmilyen rosszullétet, émelygést nem tapasztalok,...
        Tisztelt Főorvos úr! Körülbelül 1 hónappal ezelött ìrtam önnek a Nuvaring hüvelygyűrűvel kapcsolatban. Elkezdtem használni, de aurás migrén miatt sajnos abba kell hagynom. Beleket is érintő endometriózis műtétig orvosi javaslatra le kell...
        Jó napot! Azért fordulok önhöz mert császármetszesel szültem a kislányom 7 hónappal ezelőtt. Sajnos azóta nagyon megváltozott a szexuális életünk a párommal mert nekem rettenetesen fáj a közösülés amivel eddig semmi gond nem volt. Voltam...