• petevezeték elkötés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Néhány évvel ezelőtt elköttettem a petevezetékemet. Minden rendben is van vele. Néhány hónapja peteéréskor az ovulációs fájdalom mellett ovulációs vérzést is tapasztalok. Azt olvastam, hogy az ovulációs vérzés azt is jelenti, hogy a petevezeték átjárható, idézem: "z ovulációt számos jel mutatja. A leggyakoribb és legjobban felhasználható jel a középidős fájdalom és vérzés.Oka az, hogy a tüsző megrepedése és a tüszőfolyadék kiömlése a hashártyára fájdalommal és kisebb hasűri vérzéssel járhat és a vér a petevezetőn át megjelenik a hüvelyben is. A középidős vérzés megjelenése tehát nagyon jó jel, mert jelzi, hogy van ovuláció és a petevezető átjárható." Kérdésem az lenne, hogy ez valóban így van és ha van ovulációs vérzésem, akkor átjárható a petevezeték, tehát a sterilizációs műtét nem volt teljesen sikeres. Esetleg regenerálódott a petevezető? Érdemes pluszban védekezni? Vagy ez butaság és az ovulációs vérzésnek semmi köze a petevezető átjárhatóságához. Válaszát előre köszönöm Üdvözlettel: Erika

        Dr. Somorjai Attila válasza a vérzés témában

        Kedves Kérdező, javaslom keresse fel nőgyógyászát és a vizsgálatok után derítsenek fényt a vérzés valódi okára. Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila


        Dr. Somorjai Attila
        Sebész, nőgyógyász

        Dr. Somorjai Attila

        Kérdés: 2013. július 23., 23:07; Megválaszolva: 2013. július 24., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Főorvos Úr! Rákszűrésen a nőgyógyász 1,2 cm-es méhszáj polipot diagnosztizált, amely panaszt nem okoz. Műtéti eltávolítását javasolta eü. kürettel kiegészítve. Nem szeretném alávetni magam a műtétnek (bár tudom hogy rutin...
        Tisztelt Főorvos úr! Az alábbi kérdéssel fordulok önhöz. Sajnos visszajött a már korábban műtött endometriózisom, ami sajnos mostmár a beleket is érinti, és az újabb műtétig fogamzásgátló gyógyszert kell szednem szünet nélkül, hogy...