• Terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. Úr/nő ! Problémám, mellyel önhöz fordulok a következő: a tegnapi nap együtt voltam barátnőmmel, de az aktus legvégén észrevettük, hogy az óvszer legalján valamiféle váladék van...elképzelhető, hogy sperma, de lehet hogy a lány testnedvei voltak, nem tudjuk...Miután ezt észleltük azonnal lezuhanyozott... Hozzá kell tennem, hogy már 8 napja fogamzásgátló tablettát is szed... Ön szerint milyen esélye van annak, hogy teherbe esik?Mit tehetünk ilyen helyzetben, és a legtöbb terhességi teszt az aktus után mennyi idővel mutatja ki a terhességet? Válaszát előre is nagyon megköszönöm! Tisztelettel: Aggódó srác...

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában


        Kedves Aggódó srác!

        A 8 nap még nem elég a teljes védelemhez, így nagyon helyesen kiegészítő védekezési módszert is alkalmaztatok. Ha felmerül a lehetőség, hogy hiba történt, akkor orvoshoz kell fordulni. 72 órán belül a sürgősségi-fogamzásgátlót lehet alkalmazni, nem kell megvárni, hogy vajon terhes lesz-e a barátnője. Ha kicsúsznak az időből, akkor szedje tovább a fogamzásgátlót, meg kell várni a következő menstuációt. Ha esetleg kimarad, akkor 1 hét múlva érdemes terhességi tesztet csinálni. A legbiztosabb módszer azonban az ultrahang vizsgálat, ezt szintén nem lehet hamarabb megcsinálni, hiszen nem mutat érdemleges eredményt.
        Tehát, ha a 72 óra még nem telt el, akkor orvoshoz kell fordulni.


        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens
         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-21 09:43:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: