• Hasi fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 42 éves nő vagyok, két gyermekem van. Kérdésem , egy CT vizsgálat után kiadott diagnózisomhoz kapcsolódik melyben a következőket írták, idézem: " Az uterus enyhén nagyobb, a myometrium mellett jobb oldalon egy 18 mm átmérőjű lágyrészdenzitású képlet ábrázolódik. A bal ovariumban egy 20 mm átmérőjű éles határú, alacsony, folyadékdenzitású kerek képlet van, az elváltozás fala a kontrasztanyagot kissé halmozza. A kismedencében szabad folyadék nem különíthető el. Megvastagodott falú bélszakasz nem különíthető el." Kérdésem a következő lenne: Okozhat -e ez a dolog nőgyógyászati problémát, valamint lehet e ez miatt napi rendszerességgel előforduló hasi fájdalom? Mit javasol ennek orvoslására? Válaszát előre is köszönöm , Tisztelettel F.R.

        WEBBeteg szakértő válasza a CT vizsgálat témában

        Kedves FR!

        Én azt javasolnám, hogy egy  nőgyógyásszal vizsgáltassa meg magát, aki persze meg is tudja ultrhangozni és az ő véleményét kell kikérni. A radiológusokkal sokszor az a baj, hogy nem tudják mire vélni a nőgyógyászati betegségeket. A nőgyógyász meg csípőből ismeri ezeket. Amennyiben a tumormarkerek negatvak, akkor szerintem nem kell aggódni, és remélhetőleg minden rendben lesz. Minden bizonnyal meg kell operálni, de viszonylag egyszerű műtéttel megoldható a dolog. És persze bízzunk ebben. Addig is ne izguljon és persze minden jót!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-23 16:21:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: