• Csomó a nemi szerven - Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        21 éves lány vagyok, pár éve sokszor szenvedtem gombás fertőzésekkel, elég sűrűn visszatért. Aztán jó időre megint elmúlt, akár fél évig is tünetmentes voltam, majd valamiért újra előjött. Egy jó évvel ezelőtt már teljesen elmúlt, nem tért vissza egyáltalán, már örültem hogy teljesen megszabadultam tőle. Tavaly októberben mandulagyulladásom lett, így a házi orvosom antibiotikummal kezelt, aminek következtében újra előjött a gombás fertőzés. Gondoltam egy gyószertári készítmény ezúttal elég lesz, és el fog múlni, aztán végül csak nem, így orvoshoz fordultam, kicsit idősebb volt az orvos, és kicsit drasztikus megoldáshoz folyamodott, lekent jóddal kívül-belül,azt hittem meghalok a fájdalomtól, amit érzek, borzalmasan fájt, de az eredmény magáért beszélt, elmúlt, és azóta sem jött vissza. Mindezek után jött a mostani problémám, pár hétre rá észrevettem egy csomót a nemi szervemen, egész pontosan a csikló vonalában van, de attól kicsit távolabb, és fentebb. Nem türemkedett ki a bőrből, nem fájt, nem éreztem semmi különöset, így nem vettem komolyan. Januárra ugyanúgy volt a csomó, néha éreztem, mintha fájna, de gondoltam az egész napos állás a munkában, mert egyébként nem fájt sohasem. Januárban végül elmentem az orvosomhoz, aki azt mondta, hogy egy gyulladásból fennmaradó nyirokcsomó megnagyobbodás az oka a csomónak, és ha nem gondolok rá, hogy ott van, és nem idegeskedek rajta, akkor el fog múlni. Így is tettem, bár nehéz volt, de most már tényleg idegesít, hogy mi az a rendellenessége ott. Mostanában szex közben is zavaró, nem nagyon, de egy kicsit igen. Tudna rá mondani valamit?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a csomó a nemi szerven témában

        Ha ép hám fedi a bőr vagy nyálkahártya alatt a csomócskát, valóban vagy korábbi gyulladásaitól visszamaradt megnagyobbodott nyirokcsomó, de lehet az ottani dús faggyúmirigyek pangó váladékából is, vagy ártatlan zsírszövet csomócska is. Ha nem gyakran vizsgálgatva 3 havonta áttapintva lényegében nem növekszik és felette a hám békés, ne törődjön vele. Ami a régebben gyakori hüvelyfertőzést illeti, ennek hosszú távú karbantartására vegyen recept nélkül kapható hüvelyi probiotikumot, pl. Protexin Gynophylus kapszulát. Hatot dugjon fel egymást követő estéken, a többit hetente kétszer hosszú távon. Így a hüvely biológiai védekező képessége a felvitt és jól elszaporodott tejsav baktériumokkal elronthatatlan lesz. A jövőben, ha bármely okból antibiotikum szedére kényszerül, annak ideje alatt helyezzen fel kompenzálni másnaponta egy-egy Canester kúpot. Recept nélkül kapható ez is.

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. február 17., 22:03; Megválaszolva: 2013. február 20., 10:53

        Tudjon meg többet: csomó a nemi szerven
      • Kérdések és válaszok a témakörben: