• Barna folyás menstruáció helyett?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Menstruáció helyett barna folyás érkezett (szinte napra pontosan). Ugyan annyi ideig tartott, mint a rendes havi, csak sokkal kisebb mennyiségben. Volt már velem ilyen fél évvel ezelőtt, és akkor kimaradt 1 hónap, aztán minden rendes volt. Mitől lehet ez? Hormon zavar? Vagy nem érett meg eléggé a petesejt? (Azt olvastam régebben, hogy ez ártalmas lehet a gyermekvállalóknál. Igaz ez?)

        Dr. Szalóczy Péter válasza a menses zavar témában

        Kedves Kérdező! Amit hallott, csacskaság.A havi ciklus minden esetben bonyolult hormonösszefüggésű, háttérben lejátszódó, ismétlődő folyamat. Nem baj, ha egyszer-eygszer nem óramű pontosságával zajlik, de az összehangolt bonyolult folyamatban sok apró pontatlanság jöhet közbe, hogy egy vérzés kicsit késsen, előbb jöjjoön, vagy gyengén, mint Önnél. Ha ez ismétlődne egymás után többször, akkor menjen tisztázására nőgyógyászhoz. Gondolom, fogamzásgátlót nem szed jelenleg, mert nem írja. Ha együttlétekre kerülne sor, mindenképpen indíson korszerű fogamzásgátló kúrát. Várja most kiváncsian a következő vérzést, hogy rendbe kompenzálja e hormonrendszere az apró, egyszeri hibát.


        Dr. Szalóczy Péter
        Nőgyógyász

        Dr. Szalóczy Péter
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. február 17., 17:09; Megválaszolva: 2013. február 20., 10:42

        Tudjon meg többet: menses zavar
      • Kérdések és válaszok a témakörben: