• Nőgyógyászati sterilizálás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2012. 02. 27.-én szültem 3. gyerekemet,császármetszéssel. A szülés során Sterilizáltak,és szeretném tudni,hogy ennek köze van e ahhoz,hogy még nem menstruáltam a szülés óta. Vagy azért nem volt menszeszem mert még mindíg szoptatok?

        Dr. Somorjai Attila válasza a sterilizálás témában

        Kedves Kérdező! Ahogy eddigi gyermekeinél a szülés utáni időszakban ameddig szoptat, addig az agyban termelődő hormon (prolaktin) gátolja a tüszőérést és így a menstruáció beindulását. Amennyiben petevezeték elkötése történt, az ezt nem befolyásolja. Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila


        Dr. Somorjai Attila
        Sebész, nőgyógyász

        Dr. Somorjai Attila

        Kérdés: 2013. január 07., 16:08; Megválaszolva: 2013. január 10., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: