• Nőgyógyászati sterilizálás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2012. 02. 27.-én szültem 3. gyerekemet,császármetszéssel. A szülés során Sterilizáltak,és szeretném tudni,hogy ennek köze van e ahhoz,hogy még nem menstruáltam a szülés óta. Vagy azért nem volt menszeszem mert még mindíg szoptatok?

        Dr. Somorjai Attila válasza a sterilizálás témában

        Kedves Kérdező! Ahogy eddigi gyermekeinél a szülés utáni időszakban ameddig szoptat, addig az agyban termelődő hormon (prolaktin) gátolja a tüszőérést és így a menstruáció beindulását. Amennyiben petevezeték elkötése történt, az ezt nem befolyásolja. Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila


        Dr. Somorjai Attila
        Sebész, nőgyógyász

        Dr. Somorjai Attila
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. január 07., 16:08; Megválaszolva: 2013. január 10., 21:24

        Tudjon meg többet: sterilizálás

        Ezt olvasta már?

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Az lenne a kérdésem, ha egy kapcsolatban az egyik félnek 3-as fokozatú HPV van a másiknak csak 1 fokozatú, akkor a magasabb fokozatot el lehet kapni ? tehát az 1-es fokozat egyből átugrik 3-as fokozatra?! Gondolom ha ez egy vírus akkor az...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő Április 18.-án átestem egy terhességmegszakìtáson.Ezt követően véreztem majd barnás folyásom volt 2 hétig.Az abortuszt követő 4. héten visszamentem kontrollra.Hüvelyi ultrahanggal megvizsgált a Doktor és azt...
        Kedves Doktor Úr! HSG vizsgálat után a következő leletet kaptam: A vizsgálat során szabályos uterusűr telítődött, de a petevezetők telődése csak nagyobb nyomásra volt kimutatható. A j.o. petevezető tágult ampulláris szakaszából...
        Tisztelt Dr.Úr! Problémám a következő.Májusban lesz egy éve,hogy nem menstruálok.Több orvosnál is jártam,ahol azt mondták hypoplasias a méhem,és valószínűleg nem tudok kihordani egy magzatot a későbbiekben.Nagyon megilyedtem,így orvosról...
        Tisztelt Doktorúr! A párommal gyermeket szeretnénk. Az orvosom clostybegit tablettát írt fel a ciklusom 3. napjától. Én A ciklus előtt 4 nappal barátcserje kapszulát kezdtem szedni. Az lenne a kérdésem, hogy bezavartam e, vagy most hogy megjött...
        Tisztelt Doktor Úr! Erős premenstruációs tünetek és endometriózis okozta fájdalmak miatt az orvosom hormonális fogamzásgátlást javasolt Nuvaring hüvelygyűrű formájában. (a spiráltól nagyon idegenkedek) Viszont nekem komoly félelmeim...
        Tisztelt Doktor!48 éves 3 gyermeket szült nő vagyok.Soha nem volt semmilyen nőgyógyászati problémám.Ezidáig a Marvelont szedtem,mely mellett mindig a 10.szem után enyhe pecsételő jellegű rózsaszínes vérzés jelentkezett.Hasonlóképp,mint...
        Tisztelt Doktor Úr! A párommal tavaly nyáron elhatároztuk, hogy kisbabát szeretnénk. Én 30 éves leszek, ő 38. 2015. július 14.-én abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Lindinette 20 -at szedtem kb. 10 évig, megszakítás nélkül. Az elején...
        Kedves Dr. Kiss György! A férjemmel nagyon szeretnénk gyereket. Már évek óta a menstruációm előtt több napig (7-10) pecsételő vérzést, barnázást tapasztaltam. Az utóbbi 3 hónapban már a ciklus 16. napjától elkezdődött ez a...
        Üdvözlöm! A menstruáciom pont az esküvőm napján jönne meg, ezt nem szeretném. A kérdésem az lenne,hogy ha az elötte lévő menzesz idejét tolom el gyógyszerrel (amit még sosem szedtem) akkor a következő vagyis az esküvőnél lévő...
        Kedves Doktor úr! Triodena (háromfázisú) fogamzásgátlót szedek. Nem régóta váltottam át a háromfázisú gyógyszerre egyfázisúról, de ezt a hónapot sajnos elrontottam. Most vettem észre, hogy kihagytam 2 tablettát. A krémszínű...
        Fogamzásgátló tablettát szedek egy éve. Néhány napja, pontosan 2 héttel az elmúlt menstruációs vérzésem után, olyan fájdalmakat érzek mint a menstruáció idején.
        Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni. Csináltam ma délután 2 óra magasságában egy terhességi tesztet. Tehát nem reggeli első vizeletből, hanem délután. A tesztet az elvégzése után 6-7 perccel lefotóztam, és belinkelem ide,...
        Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni. Csináltam ma délután 2 óra magasságában egy terhességi tesztet. Tehát nem reggeli első vizeletből, hanem délután. A tesztet az elvégzése után 6-7 perccel lefotóztam, és becsatolom ide,...
        31 éves nő vagyok,két gyermekem van a kisebbiket 19 hónapja szültem természetes úton.Még néhányszor szopik naponta.A menstruációm már 13 hónapja megjött de rendszertelen kb 1-2 hetet mindig késik. Mostanában hüvelyszárazságot viszkető...
        Tisztelt Doktor Úr! Aggódom, hogy terhes vagyok-e. Mindig pontosan vettem be a symicia nevű fogamzásgátlómat, nem volt se hányás se hasmenés. 7 napos szünet elején amíg még nem menstruáltam párommal szexeltünk de soha nem élvezett belém. A...
        Tisztelt Doktor Úr! Januárban a hüvelyi szülés utáni kontrollon P3 ASC-US eredményről tájékoztatott az orvosom. Volt kolposzkópia is,mely szerint ép a méhszáj. 6 hétre rá tipizáltattasm, és a HR 51-es HPV tipus jött ki eredményül amit 1...
        Tisztelt Doktor Úr! Mercilon nevű fogamzásgátló gyógyszert szedek kb. 5 hónapja. Eddig minden rendben ment, múlt hónapban hasmenés miatt egy napon dupla gyógyszert vettem be, de rendesen jelentkezett a menstruációm. Ebben a hónapban 9 nappal a...
        Kedves doktorúr! 1 éve kezdődően p3 lett a citologiai leletem 3 honap ismétlés p2 majd 3 honap mulva ujra p3 hpv virus 33 tipusa majd ujabb p3 citologia után kacskimetszés, szövettanom cin2 ez már magában aggasztó rákot megelőző állapot...
        Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! A páromnál az utóbbi 1-1.5 évben a havi vérzései rendellenesen jönnek meg. Előzményként fontos lehet tudni, hogy a rendellenes vérzés kialakulása előtt egy darabig fogamzásgátlót szedett, majd áttértünk...