• lehetek terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Nőgyógyász! 45 éves vagyok, védekezni szoktunk a férjemmel, de ez most nem sikerült. Félek, hogy terhes lettem.Tudni kell, hogy kb.2 éve 22 naposak a ciklusaim, ritkán 25-26. 1 éven belül volt, hogy 2 hónapig illetve egyszer 3 hónapig nem menstruáltam. Ez a "baleset" a ciklus 21. napján történt, de nem jött meg a szokásos 22. napon. Azóta 1 hét telt el. Ráadásul ma reggel erős hányingerre ébredtem.Állítólag én már a klimax előtti időben vagyok ,nem megfelelően működő ciklussal, de most félek, hogy mégis terhes lehetek. Véleményét kérném,hogy hány százalék ennek az esélye? Köszönettel: Major Béláné

        Dr. Szalóczy Péter válasza a terhesség lehetősége témában

        Kedves Kérdező! Szinte biztosra veszem, hogy nem terhes. Az ön korára jellemző vérzéses instabilitást pontosan jelzi. A ciklusok rövidülnek, általában erősebbek és nincs már legtöbbször középidejű ovuláció, azaz termékenyíthető petesejt. A hányinger lehet egyéb okból, aggódó odafigyelésből is. De oldja meg szorongását a legegyszerűbben: vegyen egy patikai terhestesztet és a leírás szerint nézze meg első reggeli vizeletét ünnepek után. Biztosan negatív lesz. Készüljön fel esetleges további rendetlenségekre azzal, hogy pontos vérzésnaptárt vezet, melyben aznap a vérzés erőssége is fel van tüntetve. Ez sokat segít majd nőgyógyászának a kell-e beavatkozni eldöntésében.


        Kérdés: 2012. október 30., 18:56; Megválaszolva: 2012. november 01., 18:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tegnap (hétfő) este 8-kor vettem be a hétnapos tablettaszünet után az első tablettát, majd másnap (kedd) reggel háromnegyed 8 körül és fél 9 körül hasmenésem volt, (viszont vasárnap reggel is volt hasmenésem...
        Erdeklodnek, hogy amennyiben PCO eseten szedem a detralexet es erosek a mestruacios gorcseim illetve eroteljes a verzes is, a gyogyszer mellett szedhetem-e a Baratcserje kapszulat, vagy a ketto egymast kizaro ok? Amennyiben igen, abbahagyhatom-e a detealexet...
        Tisztelt Doktor úr/ nő! 2017. 06.04 volt vetélésem amit műszeresen kellett befejezni. A terhesség pont azon a napon volt 11 hetes. Arra lennék kíváncsi, hogy mikor lehetne leghamarabb próbálkozni újra. A műtét óta a pecsételő vérzés...
        Tisztelt doktor úr! A barátnőmmel a menstruáció 3.napján voltunk együtt,és az óvszer kiszakadt. A ciklusai átlagban 28-29 napossak szoktak lenni. Lehet e terhesség?