• Orgametril miatt borult fel a hormonháztartásom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, Polimenorrhoeaval diagnosztizaltak es az orgametril tablettat irtak fel. Orgametril szedes közben jott meg a menstruációm.Szept. 26-án volt az első menstruációs nap, az orvosom szerint azonban okt 16-án kellett elkezdjem a gyógyszer szedeset de okt. 22-én megjött a vérzés.Az orvos azt ajánlotta, hogy ne szedjem tovább a gyógyszert. Majd folytassam ettől a dátumtól számítva a 16 nap után. Azonban még mindig tart a menstruációm,(okt 30). Az lenne a kérdésem, hogy ezzel teljesen felborult a hormon háztartásom, normalizálodni fog-e a menstruációm és szedjem tovább az orgametrilt? Milyen kezelések vannak a polimenorrhoeara? Köszönöm válaszat, Tisztelettel Anna.

        WEBBeteg szakértő válasza a orgametril témában

        A gyógyszert tanácsos szedni a ciklus 15.napjától 10 napon át,a 25. napig.A gyógyszer szedés alatt jelentkező vérezgetés miatt nem kell abbahagyni. Néhány ciklus szükséges /3-6/ha csak hormonális oka van a problémának. Alkalmazható fogamzásgátló szedése is,vagy antiösztrogén készítmény. Egyéb ok esetén annak megszüntetése szükséges. Szakorvosi vizsgálat tanácsos.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2012. október 30., 09:04; Megválaszolva: 2012. október 30., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: