• orgametril

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, Polimenorrhoeaval diagnosztizaltak es az orgametril tablettat irtak fel. Orgametril szedes közben jott meg a menstruációm.Szept. 26-án volt az első menstruációs nap, az orvosom szerint azonban okt 16-án kellett elkezdjem a gyógyszer szedeset de okt. 22-én megjött a vérzés.Az orvos azt ajánlotta, hogy ne szedjem tovább a gyógyszert. Majd folytassam ettől a dátumtól számítva a 16 nap után. Azonban még mindig tart a menstruációm,(okt 30). Az lenne a kérdésem, hogy ezzel teljesen felborult a hormon háztartásom, normalizálodni fog-e a menstruációm és szedjem tovább az orgametrilt? Milyen kezelések vannak a polimenorrhoeara? Köszönöm válaszat, Tisztelettel Anna.

        Dr. Pétervári László válasza a orgametril témában

        A gyógyszert tanácsos szedni a ciklus 15.napjától 10 napon át,a 25. napig.A gyógyszer szedés alatt jelentkező vérezgetés miatt nem kell abbahagyni. Néhány ciklus szükséges /3-6/ha csak hormonális oka van a problémának. Alkalmazható fogamzásgátló szedése is,vagy antiösztrogén készítmény. Egyéb ok esetén annak megszüntetése szükséges. Szakorvosi vizsgálat tanácsos.

        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. október 30., 09:04; Megválaszolva: 2012. október 30., 21:14

        Tudjon meg többet: orgametril
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr! 2 gyermekem van 13 és 10 évesek, az elsőt gátmetszéssel, másodikat gátvédelemmel szültem, utóbbi esetben semmi fájdalmat nem éreztem. Évek múltán jelentkezett gáttáji fájdalom, ami eleinte éjjelente fordult elő és...
        Tisztelt Doktor úr! Annyi lenne a kérdésem, hogy az endometriózis a rákszűrés ereményeképpen derül ki, vagy az már a "manuális" vizsgálatnál is kiderül? Várom válaszát! Köszönöm szépen. Üdvözlettel: Amy Strong
        Tisztelt Doktor Úr! 35 éves vagyok, 5 évig volt Mirena spirálom, amit idén január közepén levetettem, mert kisbabát szeretnénk. Ez alatt az 5 év alatt egyáltalán nem menstruáltam. A levételkor az orvos mondta, hogy a petefészkek nyugalmi...
        Tisztelt doktor úr. az a problémám volna hogy a csiklóm mellett van egy kb borsó nagyságú dudor, mintha valami csomó lenne, ami e hónapban jelent meg először és kb egy hetente megjelenik újra de kb az nap el is múlik, és az utáni nap jelent...
        Tisztelt Doktor Úr! Alhasi fájdalmaim vannak szinte folyamatosan, amely kisugárzik a lábaimba, és a derekamba. Ezen kívül végbélfájdalommal is társul a ciklussal összefüggően, de bizonyos összefüggést észlelek a táplálkozással is. Az...
        Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi időben, ismeretlen eredetű dudorokat véltem felfedezni a hüvelyem bemenetétől kezdődően, a hugycső felőli oldalon. Amolyan "burjánzás"-ként írhatnám le: váltakozó méretűek. Nyomás,érintés hatására...
        Tisztelt Doktorúr! Hüvelyváladékom (menstruáción kívüli) sokszor véres, vért tartalmaz. Állaga változó. Tegnap teljesen fekete, tömör alvadtvér volt. A nőgyógyász, akinél voltam, (hasi UH után) annyit mondott, hogy szervi eltérés...
        Üdvözlöm!!Párommal babát szeretnénk.Mindketten voltunk orvásnál,férjemnél minden rendben.Én kaptam egy gyógyszeres (clostylbegit) kezelést 3 hónapig! A menstruációm nem 28 naponta jelentkezik,mindig késik!Most 12 napot késett,de előtte...
        Tisztelt Doktorúr! Pár nappal ezelőtt kiderült, hogy kb 4 hetes terhes vagyok. A gyerek apjával nem vagyunk már igazán jóban, 2 évig éltünk együtt, de sajnos amikor a baba fogant már nem voltunk párkapcsolatban. Nem akarja a gyereket, sehogy...
        Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapos kisfiamat szoptatom születése óta, napi 4-5 alkalommal. Rettenetesen hullik a hajam, az 5 hónap alatt a felére csökkent a hajam mennyisége, csomóban hullik, ha csak hozzáérek már ki is jött egy-egy újabb hajszál....
        Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem hogy trombózisom van már a fél évnél tartok és véralvadásgátlót szedek napi 4 mgot és egy hónapban kétszer volt menstruációm már második alkalommal. Mit tegyek? Köszönöm!
        Tisztelt Doctor Úr! Mostanában elég rosszul érzem magma. Szédülök buszon, autóban, landoláskor, táncórákon és napvégén a monitoromtól. Szilveszter óta megváltozott a bőröm, január 10-én a fogorvosnál az érzéstelenítő sem...
        Tisztelt Doktor úr! kérem tudna abban segíteni, hogy az antibiotikum (vagyis dr wolff tetracyclin szedése a pattanásos bőr miatt) befolyásolja-e a spirál (hormonmentes) hatékonyságát? köszönöm szépen, Válaszára várva, GEnikő
        Tisztelt Doktorúr! A körzeti nőgyógyásznál voltam rákszűrésen és kenettenyésztésen, de nem volt sajnos valami bőbeszédű, a leletet pedig elég nehéz értelmezni. Kellemetlen, szúrós szagú, sárgás folyás volt a panaszom, de a dr szerint...
        Kedves Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy abban az esetben ha a menstruáció ideje alatt, esetleg egy kicsit előtte, illetve utána közösülünk a barátommal, megszakításos módszerrel akkor mennyi esélye lehet a teherbeesésnek? Azzal...
        Tisztelt Doktor Úr! Ma kaptam kézhez a cytologiai leletemet. Az orvos, akinél voltam, azt mondta, minden rendben, de megmondom őszintén, hogy hiányolom róla a P1-P2 stb. eredményt. Ennyi szerepel a leleten: Kenetért: 2 Benignus...
        kedves doktor úr!28 éves vagyok kettő gyermekem van mind kettő császármetszéssel született veszélyeztetett terhes voltam mind kettővel 10 éves kislányom és hét éves kisfiam van.az a problémám hogy nagyon régóta érzek a jobb oldali...
        Ultrahang alapján, a megvastagodott (14-15 mm) szabálytalan szerkezetű méhnyálkahártya, valamint elhúzódó vérzések miatt a nőgyógyászaton egészségügyi küretet javasoltak. Ez múlt hét hétfőn (12-én) meg is történt itt a helyi...
        tisztelt dr 2015 januárban 3dik alkalommal van meg a menstruáciom rővid időn belűl nem tudom hogy ez nem e baj, kérem segitsen mert félek ,van már három győnyőrű lányom de szeretnék még babát szűlni kérem segitsen
        Tisztelt doktor úr! Azt szeretném megkérdezni hogy milyen tünet és forduljak-e orvoshoz ha közösülés utàn vérzek ,és barnàs darabos a vér,napokig aztàn elmúlik.Hetente szoktam kimosni a hüvelyem és észre vettem hogy most alig lehet be...