• Staphylococcus haemolycticus hüvelykenetben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! tegnapi napon a hüvelykenetemben staphylococcus haemolycticus baktériumot találtak több telep. valamint enterococcus faecalis sok telep. Sosem volt még semmilyen hüvelyi fertőzésem és nagyon aggódni kezdtem. Semmi tünetem nincsen. Jelenleg 22hetes terhes vagyok a második babámmal és a nőgyógyászom penicillin tartalmú gyógyszertári kúpot írt fel rá. Sajnos részletesen nem tájékoztatott, kérdésem az lenne hogyan kaphattam el ezt a fertőzést, valamint hogy milyen veszéllyel jár ez a babára? a férjemmel rendszeresen élünk nemi életet, neki nem kellene valamilyen kezelés? szájon át vagy helyi?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Kérdező! A két baktérium fajta neve ijesztően hangzik, de a leggyakoribb hüvelyi kórokozók. Terhessége miatt nem minden hetásos gyógyszer vethető be most, nógyógyásza tudve ezt , rendelt penicillin kúpot. Majt idővel ildomos egy ellenőrző tenyésztés is. De minden hüvelyi kórokozó úgynevezett pimg-pong kórokozó, adok-kapok alapon, így férje egyszerű, antibiotikum krémes bekenése elvégzendő. Ha van házasélet, az is megfelel, ha kúpja felhelyezése utén legalább egyalkalommal annak testmelegben olvadttá válásakor, két óra múlva kíméletesen együtt vannak. A babára ez nem jelent veszélyt, ő jól védve van, amíg a burok ép.


        Kérdés: 2012. szeptember 28., 14:40; Megválaszolva: 2012. október 01., 10:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálat során az alábbiakat állapítottak meg:kolp.a portio felszínén 12 ill.2-3 óra irányában flat condyloma gyanús plakkok.Ecetsav neg.Cytologia P2,nyakcsatornabol lencsenyi hyperaemias felszínű Polyszi...
        Üdvözlöm! 24 éves vagyok és már régóta van egy fertőzésem. Volt hüvelykenet vételem és nem találtak se gombát se baktériumot. Valami mégis tüneteket okoz. Viszket a külső szeméremtestem a hüvelybemenet és a hüvelyem is. Folyásom...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Már több, mint fél éve szedem az Altforalle nezetű fogamzás gátlót, ami mellett rendszeres nemi életet élek partneremmel. Eddig mindig pontosan megjött a megvonásos vérzésem, de most valamiért kimarad. Aggódom, mert...