• petefészek ciszta nagyobbodik, mit tanácsol?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr, Pár hónappal ezelőtt már írtam önnek a jobb petefészkemben található cisztával kapcsolatosan. Első alkalommal tavaly novemberben észlelték UH-on. A mostani leletem szerint jobb ovárium 48*35 mm kitölti egy többrekeszes döntően folyadékkal telt képlet. Az előző leletek szerint júniusban többrekeszes összességében 40 mm átm.cystikus képlet, belfelszínén kis növedékek,márciusban 22 és 29 átm cystikus képlet, kis növedékkel,, november kétrekeszes 39 ill 29 mm sűrű folyadékot tart.képlet, vmint kétrekeszes 21 mm homogen folyadékot tart.képlet. 4 hónappal ezelőtt tumormarker enyhén volt emelkedett, ami az orvos szerint negativnak tekinthető. Az utóbbi itőben fájdalmasnak érzem a jobb oldalamat, illetve sűrű vizelési ingerem van. A véleményét szeretném kérni egy esetleges mútéttel kapcsolatosan.

        Dr. Pétervári László válasza a petefészek cysta témában

        A ciszta nagysága határeset,a műtéti javallat szempontjából.Azonban ha alhasi fájdalmat,panaszt okoz akkor szükséges a megoldása.Ekkor a műtét is szóba jön. Forduljon szakorvoshoz.

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. szeptember 12., 20:20; Megválaszolva: 2012. szeptember 13., 20:45

        Tudjon meg többet: petefészek cysta
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr! 26 éves nő vagyok. 15 éves korom óta folyamatosan szedtem fogamzásgátló gyógyszert.Kb. 3x váltottam de éveken keresztül a Tri-Regolt szedtem. 3 hónapja hagytam abba a gyógyszer szedésését mert a párommal babát...
        Tisztelt Doktor úr! Én azért vagyok kétségbe esve,mert 3 hónapja szültem,és terhességem alatt (ez év január) HPV-t diagnosztizáltak. Az akkori citológiám negatív lett,az előző kóros. Viszont a hathetes kontrollon/ kb. 2 hónapja/ ismét...