• Cytológiai leleten mit jelent hogy P nem adható?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A cytológiai leleten az áll, hogy "P" nem adható, és a reaktív és reparatív jeleknél a praeatrophia van bejelölve. Azt szeretném tudni, hogy ezek mit jelentenek? Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a cytológiai lelet témában

        Kedves Kérdező! Nincs szoronganivlója. A P lelet elavult osztályzásán túl részletesebb, más megjelölést is alkalmazó módszerek vannak. Ha kevés a sejt vagy tehnikailag tökéletlen a kenet, nem P szerint osztályozható Ha érdemi hiba lenne benne, azt említeték volna. Ha nem értékelhertő, vagy további tisztáznivaló lenne, az ismétlés rovatban megjelölték volna, hogy nem az évi, hanem rövidebb idő múlva ajánlják ismételni, negyed év, fél év, vagy akár azonnal. A praeatrophia azt jelenti, hogy korának megfelelően már nem hormonteli állapotot tükröznem a sejtek.


        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. szeptember 07., 18:30; Megválaszolva: 2012. szeptember 09., 18:11

        Tudjon meg többet: cytológiai lelet
      • Kérdések és válaszok a témakörben: