• Ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! Számomra nagy problémával fordulok önhöz. 3éve van állandó barátom, ahogy elkezdtünk járni elmentem a nőgyógyászhoz,akkor voltam 18 éves. Felírta nekem a Mercilon fogamzásgátlót, azt szedtem kb. Egy évig, és úgy alakult,h abbahagyom, tartottam is 3 hónap szünetet. A fogamzasgatlo abbahagyasa utan, elkezdett fajni a bal oldalam...nemtudtuk miert lehet....elmentem a dokihoz megint, és cisztát állapitott meg. Késett a menzeszem, és orvosságot kaptam rá,h megjöjjön, Orgametrilt. Ahogy lejárt a 3 hónap visszamentem a nőgyógyászomhoz, és azt mondta kezdjem el inkább szedni a Logest-et. Szedtem is, megint egy évig. Úgyanaz a szitu. Megint ciszta, orvosság, és megjött. Amúgy nagyon rendszertelenül jött meg a menstruáciom,mindig. Persze amikor fogamzásgátlót szedtem,akkor nem... Aztán megint elkezdtem szedni a Logestet,kb. Megint szedtem egy évig, és kb.3hónapja hagytam abba, hát.... az első honapban pontosan megjött, második hónapban...3 hetet késett, és megint megállapitotta hogy cisztam van, kaptam rá orvosságot,megint megjött.... Miután megjött elmentem hozzá ellenőrzésre,hogy megnézze a cisztám megvan-e, mert azert neten utána olvastam, és azert en sokkal sulyosabb dolgokat olvastam a dologrol, mint amilyen könnyedén a nőgyógyászom kezelte. Csak meg ultrahangozott, és kész... semmi vizsgálat... és ahogy ottvoltam elkezdtem kérdezni,hogy normális-e,h ahányszor abba hagyom a fogamzásgátlót, nekem mindig cisztám legyen.. és azt mondta,hogy normális... mert van ilyen... és az az érdekes,hogy mivel ottvoltam, akkor már ő megvizsgál engem, és kiderült hogy petefészek gyulladásom van. Felírt nekem Polygynax-ot, és Bactrim-ot. Nekem furcsa nagyon... félek,hogy nagyon fél vállról veszi az ügyemet. Nemtudom micsináljak. Hallottam,hogy valakinek ciszta miatt kellett kivenni a petefészkét. Ön mit javasol? Keressek fel másik orvost? Ön szerint az említett problémáimból mi szűrhető le? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Orsi

        WEBBeteg szakértő válasza a cysta témában

        Kedves Orsi!

        A leírt történetből az kiderül, hogy ahányszor abbahagyja a gyógyszer szedését, annyiszor újul ki a cystája. Ez tulajdonképpen jó jelnek is felfogható, hisz azt jelzi, a szervezete a gyógyszer abbahagyása után peteérést tud produkálni.Azt mondjuk nem értem, miért kell évente 3 hónap szünetet tartania? Ha folyamatosan szedi a gyógyszert, akkor cystája sem lesz és nem kell emiatt állandóan orvoshoz mennie. Komoly bajt a leírtak alapján nem sejtek, inkább azt javaslom, ha tablettát szed, akkor ne tartsa meg ezeket a 3 hónapos szüneteket, mert azok teljesen értelmetlenek.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-15 21:11:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: