• Nonoxynol-9

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék érdeklődni a nonoxynol-9 elnevezésű spermaölő anyaggal bevont óvszerek kártékonysága után! Olvastam, hogy ez a szer gyakori alkalmazása sebeket, sérüléseket okozhat a hüvely falán... Nos, a párommal már egy ideje ezt használjuk, és megesett, hogy többször történt ilyen fajta óvszer használata, mint napi 1... Érdeklődnék, hogy ez ugye nem okozhat nagy gondot az egészségem szempontjából, nem okozhat rákot, vagy egyéb komolyabb problémákat?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Tisztelt Hölgyem!
         
        Valóban létezik néhány tanulmány, ami azt mutatja, hogy lehetnek káros hatásai a vegyületnek, de ha ez bizonyított tény lenne, akkor nem alkalmaznák ilyen széleskörűen.
        Ha aggódik, válasszon olyan készítményt, ami nem tartalmazza ezt az anyagot.


        Tisztelettel: Dr. Farkas Ágnes szülés-nőgyógyász rezidens

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-16 11:47:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: