• Elhúzódó menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        12 napja menstruálok. 53 éves vagyok, ezért ez lehet normális, vagy betegség tünete?

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Tisztelt Hölgyem!

        A klimax idején felborul a hormonháztartás, a vérzés mennyisége, gyakorisága megváltozhat. A 12 nap valóban sok, érdemes elmennie egy vizsgálatra, ahol UH vizsgálatot is végeznek, hogy lássák, milyen vastag a méhnyálkahártya. Erre azért van szükség, hogy megállapítsák, szükség van-e további vizsgálatokra, mert a háttérben állhat jóindulatú méhnyálkahártya megvastagodás, ritkán rosszindulatú folyamat. A leggyakrabban mindössze a hormonháztartás felborulása az ok, amire azért kell odafigyelni, mert nagymennyiségű vérvesztéssel járhat a hosszú ideig tartó, bővebb vérzés.

        Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-10 00:56:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: