• Méhszálypolip

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Együttlét utáni vérzéssel mentem orvoshoz augusztusban.Babszem nagyságú polipot állapított meg.10 db kamillás kúpot írt.1 hó után önként visszamentem,a polip nem volt ott,pedig vérzés nem is volt eközben.3 hónap múlva rendelt vissza, de most panaszom nem volt.Megint látta-,monitoron keresztül-,most borsó nagyságú.Újra 10 kamillás kúp.Ő szorgalmazza,h feküdjek kórházba,h rendbe tegyék,de tudja,hogy vér higítót szedek,és ez így már nem is olyan 1xű nekem.A kérdésem:Létezik valamilyen alternatív gyógymód az én esetemben?Tea,valami,csak ne gyógyszer és ne műtét legyen.Vhol olvastam ilyen esetre az ezüst nitráttal való ecsetelést.Mi a helyzet ezzel?Elfogadott gyógymód ez ma is?És létezik orvos,aki ezt is megtenné? Egyik ismerősöm mondta,a langyosra hűlt,szárított diólevél forrázatával való irrigálást. Én még ilyet nem csináltam,nem is láttam és egyáltalán mi is ez?Én ezt nem is akartam komolyan venni.Ön mit javasol nekem?Talán jó lenne külsőleg, belsőleg is támadni?És még annyi:júliusban volt az utolsó menzim.Most,5 hónap után ez újra jelentkezett.Előfordul ilyen is normál esetben? Nem bő,normál mennyiség. Tisztelettel és köszönettel.

        Dr. Pétervári László válasza a Méhszálypolip témában

        A méhszájban lévő polypus ellátása annak műtéti eltávolítása és külön méhnyakból és méhtestből kaparék szövettani vizsgálat. Ezt éltkora miatt is tanácsos. Antithrombotikus kezelés miatt belgyógyászati szakvizsgálat és a esetleges mütét alatti átállítása szükséges. Egyéb lehetőség szakmailag nem elfogadott.


        Kérdés: 2011. december 20., 18:57; Megválaszolva: 2011. december 23., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: