• Uterus Bicornis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Párommal több mint egy éve szeretnénk babát és nem sikerült ezért elmentem Nőgyógyászhoz Tatabányára aki megállapította, hogy méhsövényem van és Uterus Bicornisom vagyis kétszarvvú méhem amiről ultrahangos képet is készítettek. A két szarv szabályos Lelet: V.UH: 51*24 mm-es uterus, 8 mm-es end. Mindkét 0-on norm. szerkezetű és nagyságú ov-ok. Ut. bicornis lehetősége felmerül. Ez az ultrahangos lelet. Tovább küldtek laboratóriumi vizsgálatokra STD szűrés, Hormonpanel, TVS-Folliculometria, PTC- házasélet utáni teszt. Ezeket a vizsgálatokat most fogom elkezdeni. Terhes még nem voltam. Az ultrahangos vizsgálat diagnózisa a méh és méhnyak veleszületett rendellenessége. Rákszűrésen voltam az eredmény negatív. Azt szeretném megkérdezni, hogy mekkor esélyem van terherbe esni ilyen szerkezetű méhhel és milyen megoldások léteznek annak érdekében, terhességem sikeres legyen. Hová forduljak, mit csináljak? Válaszát Tisztelettel várom. Tünde

        Dr. Pétervári László válasza a kétszarvú méh témában

        A terhesség létrejötéhez a méh anatómiai viszonyait hysteroscopia vizsgálni célszerű,méh belül áttekinthető és méhszeptum operálható. Továbbá szükséges esetleges laparoscopos vizsgálat is,méh és petevezetők áttekintése,átjárhatóság vizsgálata miatt. Ezeket a vizsgálatokat nőgyógyász végzi,a terhesség létrejöttének lehetősége ezektől függ.


        Kérdés: 2011. december 20., 14:55; Megválaszolva: 2011. december 23., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: