• Myoma cysta diagnózis mit jelent, egyéb tüneteim összefüggnek-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktúr Úr/Nő! Hüvelyi ultrahang vizsgálaton a következő leletet kaptam: „Az uterus afv-ben, a corpus nagysága: 38-30mm Az endometrium vastagsága: 3mm Üregében 18x14 mm-es submucocus myomagöb. A jobb oldali ovarium: 33x17 mm, norm szerk. A bal oldali ovariumnak megfelelően 53x53m-es kettőszerkezetes cystikus képlet. A Douglasban kp.menny. szabad hasűri folyadék látható.” A vizsgálat a mensturáció után 4 nappal, a ciklus 10 napján volt. A cytológia eredeményem PII. A vizsgálat előtt 1,5 hónappal hagytam abba a fogamzásgátló szedését amivel az utolsó két menstruáció fájdalmas volt nagy mennyiségű és elhúzódó emiatt kértem az ultrahangot. Azóta nincs fájdalmam, a ciklusom normális hosszú és mennyiségű. Mit jelent a kp. menny. szabad hasűri folyadék, az normális? Ki kell-e venni a myomát, illetve a cystat és lehet-e a myomát hüvelyen keresztül kivenni? Egyéb tüneteim is vannak, lehet ezeknek köze egymáshoz vagy a fogam okozhatja-e? Három napja egy nyomásra fájdalmas kb1cm nagyságú csomó jött elő a hónaljamban, lehet rosszindulatú? 1 évvel ezelőtt a jobb oldali szemfogamról felcsúszott az íny, mintegy 9 mm-re, az orvos azt mondta ennek ellenére nincs fogínysorvadásom. Ugyanakkor a jobb oldali szememen fájdalmatlan jégárpát diagnosztizáltak, ami 3 hónap alatt eltűnt. Milyen vizsgálatokkal deríthető ki hogy ezek a tünetek összefüggenek-e, melyikkel kell komolyan foglalkozni? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a mióma, ciszta, témában

        A hasűri folyadék lehet kis medencei gyulladás miatt is,de egyéb oka is lehet. A petefészek nagysága bal oldalon az további vizsgálatokat igényel,szükség lehet műtétre is. A myoma nagysága önmagában is beavatkozást igényelhet,ha panasza lenne,vérzészavar és alhasi fájdalom jelentkezne. A myomát hüvelyen keresztül is ki lehet venni. A fog betegsége gyulladásos gócként jelenthet problémát ezzel fogszakorvoshoz tanácsos fordulni.A többi problémát nőgyógyász szakorvossal beszélje meg.


        Kérdés: 2011. december 12., 13:02; Megválaszolva: 2011. december 13., 23:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: