• Kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr! Kérdésem a következő. Kb másfél éve szedem a Tri-Regol tablettát, de 3 hónapja kihagytam egy hónapot, mert nem tudtam gyógyszert váltani. Ezidő alatt óvszert használtam. Mikor újra megjött a menszeszem, nem votl rögtön gyógyszerem, csak a menszeszem kb 4. napjától kezdtem el rendszeresen szedni. Az első hónapban, még volt a tablettából kb 5 db, mikor mensturáció jelentkezett, rendes 4 napig tartó. Tudom, hogy jelentkezhet köztes vérzés, de ez nem az volt(és régebben sem volt ilyen gondom, mindig a 7 napos szünet alatt jelentkezett csak). Ami furcsa volt, hogy a 7 napos szünet alatt viszont nem jött meg a vérzésem(nem lettem terhes). És ez már igy van 3 hónapja. Nem értem mi lehet a gond, de már nagyon idegesit a dolog. Arra tudok csak gondolni, hogy mivel később kezdtem el szedni az 1 hónapos kihagyás után a gyógyszert, emiatt történhetett. Viszont szeretném ha újra a 7 napos szünet alatt jelentkezne a menszeszem. Hogy sikerülhet ez? Még egy kérdés. Engem nagyon stresszel a 7 nap szünet. A gyógyszer ez idő alatt is védelmet nyújt? Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Tisztelt Hölgyem!

        A gyógyszer a 7 napos szünet alatt is védelmet nyújt, emiatt nem kell izgulnia. A menstuáció eltolódása valószínűleg amiatt jelentkezett, hogy nem időben kezdte el szedni a gyógyszert. Ha rendszeresen szedi gyógyszerét nem kell a terhességtől tartania. Ha szeretné pontosan beállítani a vérzést, akkor ismét változtatnia kell a gyógyszerszedésen. Megteheti, hogy nem hagy 7 napos szünetet, hanem folyamatosan szedi a következő havi adagot, de akkor nagy valószínűséggel jelentkezik áttöréses vérzés. Vagy 1 hónapot kihagy, megvárja, hogy ismét jelentkezzen a vérzés, és a menstruáció 1. napján kezdi el szedni a tablettát.

        Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-10 01:02:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: