• Biztosan Candida? Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő, Párommal két éve élünk együtt, és nagyjából hasonló ideje küzdünk a kb. havonta kiújjuló gombás fertőzéssel, mely mindkettőnknél jelentkezik. Nálam szintén gyakoriak a felfázásos tünetek, mellyek nagyon erős görcsökkel járnak (erre antibiotikumot szoktam kapni). Már két különböző nőgyógyásznál is próbálkoztunk a panaszok kezelésével, több fajta gyógyszerrel, Canesten kúp és krém, Pevaryl kúp, Batrafen krém, valamint egy tabletta amit több hónapon keresztül szedtünk mindketten 4 hetenként (nevére sajnos nem emlékszem). Én használtam Gynophilus tablettát, és Colpo- Cleaner Irrigátort is. A nőgyógyász szerint Candidáról van szó, de annak kezelésére nem kaptam semmit, csak a diétával próbálkoztunk, lecsökkentettük a cukor, fehérkenyér fogyasztásunk. De nem nagyon van eredménye semminek sem. Nagyon elkeserítő ez az újra-újravisszatérő betegség. Segitségét nagyon köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a hüvelyi folyás témában

        A gombás fertőzés mai kezelésére rendelkezésre állnak szájon át szedhető készítmények.Ezt érdemes alkalmazni és a partner kezelése is tanácsos.A gomba bélrendszerben raktározódik,ezért eredményes kezelés szájon át lehetséges.


        Kérdés: 2011. december 05., 17:10; Megválaszolva: 2011. december 08., 17:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: