• Kétszer korai vetélés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azt szeretném megkérdezni,hogy Ön mit javasol számomra ebben az évben már másodszor vetéltem el egyszer júliusban (5.hetesen-üres petezsák missed ab)-ahol műszeres befejezést végeztek és egyszer most decemberben( 7 hetesen ahol a vetélés előtt két nappal már láttak szívverést)elvileg most nem lesz szükség a műtétre mert teljesen kitisztultam. Ez a legutóbbi a 3. terhességem volt mert 19 éves koromban volt egy abortuszom ahol elvileg nem volt semmilyen komplikáció. Az orvos azt mondta,hogy a következő menstruáció után már lehet próbálkozni de ezek után én már nem szeretnék, először is szeretném ha kivizsgálnának, hogy van-e valami probléma mert én nem akarom ezt még egyszer átélni. Ilyenkor hova lehet fordulni, milyen vizsgálatokat szoktak elvégezni?Az epilepszia gyógyszereim miatt történhetett-e a vetélés? Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a vetélés témában

        Két vetélés után szokványos vetélésről beszélhetünk.Genetikai vizsgálat javasolt. Az epilepsia kezelésre használt gyógyszereket ideggyógyászával meg kell beszélni,terhességben szedhetőre tanácsos átállítani.


        Kérdés: 2011. december 05., 13:53; Megválaszolva: 2011. december 08., 17:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: