• Már mindent megpróbáltam...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Ez év augusztusától erős sárga folyásom volt, egy hüvelygyulladás is kialakult, ami természetesen antibiotikummal kezelve lett, hüvelykúp használatával együtt. A tünetek nem igazán szűntek meg. Időközben műtéti úton eltávolítottak egy beágyazódott hormontartalmú méhen belüli fogamzásgátló eszközt, amit természetesen elküldtek tenyésztésre, valamint szövetmintát is vettek egyúttal a méhből, ezek eredménye teljesen negatív volt, semmit nem tudtak kitenyészteni. A vizeletvizsgálat, a labor semmilyen gyulladást nem mutatott ki. Ezek után felhelyezték az új eszközt. A következő körben hüvelyflóra helyreállító kúpot kellett használnom, mivel a PH eltolódott. A nőgyógyászom tehetetlenül áll felettem, mert ugyan még a mai napig van enyhe sárgás folyásom, de lényegesen kevesebb, mint amilyen nyáron volt. Az állandó partnerem mellett van egy másik kapcsolatom, ami szintén nem új keletű dolog. Egyik partnerem sem panaszkodik bármilyen tünetre, én viszont szenvedek a folyástól, amivel végképp nem tudunk mit kezdeni. A nőgyógyászom szerint elképzelhető, hogy a "flórák keveredése" okozza ezt a problémát. Egyébként a folyás színe világos sárga, teljesen szagtalan, mértéke változó, ami stresszes időszakban kicsit több. Az augusztusi erős folyással egy időben a menstruációm színe is teljesen megváltozott, barnás, narancssárgás, bő sárgásfehér. Mennyisége egyértelműen megfelel egy valódi menses idején eltávozó vér mennyiségével. Teljesen tanácstalan vagyok, rengeteg készítményt elhasználtam, ami vény nélkül kapható, de a folyás nem tűnt el. Augusztus előtt ilyen jellegű problémám nem volt, időnként előfordult egy kevés folyás, de azt mindig tökéletesen ki lehetett kezelni. Szeretnék úgy élni, mint régen, hiszen szex közben is zavar, bár együttlét után semmi nyoma nincs semmin, nincs illata, de mégis az életem kellemetlen része. Szeretnék tanácsot kérni, mit tehetnék, a leírt tünetegyüttes alapján mi lehet a háttérben? Válaszát nagyon köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a hüvelyi folyás témában

        Mindenképpen tanácsos specialis antibiotikum szedése,legalább két hétig és partner kezelése is. Helyi kezelés nem vezet eredményre,szájon át szedet gyógyszerrel kell kezelni. Ezt kővetően hüvelyflórát helyreállítani.


        Kérdés: 2011. december 04., 17:26; Megválaszolva: 2011. december 08., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: