• Méhnyakrákszűrés lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszelt Doktor úr/ Doktornő! 22 éves nő vagyok. Szeptember elején voltam nőgyógyászati rákszűrésen. A vizsgálat során a nőgyógyász enyhe felmaródást észlelt a méhszájnál, és kérdezte, hogy szoktam e tampont használni mivel attól lehet. Ritkán használok tampont egyébként. A leleten az alábbi eredmények állnak. II. A kenet értékelésénél: benignus sejtelváltozások, III. reaktív és reparatív jelek: atrophia/gyulladás, itt a gyulladás van bekarikázva. Az eredmény P2-es lett, a nőgyógyászom azt mondta, hogy kifogástalan az eredmény de engem aggaszt, hogy mit jelenthet ez a gyulladás és a benignus sejtelváltozás? A szűrés előtt néhány héttel volt egy felfázásom vérvizeléssel, amire Cifrant kaptam és hüvelygombát okozott, Canesten kúpot használtam rá, de azóta már előjött a felfázás mégegyszer, és gyakran előfordul, hogy szúró érzés jelentkezik a húgycsövemnél, csalánteát szoktam rá inni mert már nem akarok antibiotikumot szedni, mi lehet az oka ennek a sok felfázásszerű tünetnek? A szűrés eredményét illetően van okom aggodalomra? Válaszát előre is köszönöm Sz.

        Dr. Pétervári László válasza a citológia témában

        A benignus az jóindulatú elváltozást jelent.A méhnyak gyulladása miatt gyógyszeres kezelésre van szükség,erre a Cifran nem teljesen alkalmas,mert az egyik gyakori hüvelyi folyás kórokozóra nem hatékony. A szűrés eredménye és a panaszai is gyógyszeres kezelést igényelnek.


        Kérdés: 2011. december 03., 15:28; Megválaszolva: 2011. december 07., 23:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: