• rendszertelen menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Az idén márciusában erős alhasi fájdalom miatt felkerestem a székesfehérvári nőgyógyászatot ahol nem találtak semmi különöset.azt mondták,hogy szedjek gyulladáscsökkentőt.Ezzel el is múltak az alhasi fájdalmaim,de a menstruációm nem állt helyre.Volt,hogy késett max 1 hetet,de volt olyan hogy 1 héttel hamarabb jött meg a menstruációm.Augusztusban viszonylag rendes időben megjött a menstruációm és azóta szinte folyamatosan meg is van.Általában 5 nap marad ki a két vérzés között.Vagyis inkább egy hónapban egyszer rendes menstruációm van a többi pedig csak pecsételő,olyan,mint ha a vizeletem lenne véres.Szeptemberben felkerestem a nőgyógyászom aki rákszűrést végzett aminek az eredménye P3 lett.ekkor csinált egy HPV tesztet is aminek az eredménye magas kockázatú lett.Erre kaptam immunerősítő gyógyszert amit 6 hónapig kell szednem.Csinált még az orvosom hormon vizsgálatot is,de az negatív lett.Most a múlt héten szombaton múlt el a 6 napos pecsételő vérzésem és tegnap ismét elkezdődött,de csak pecsételve.Én arra gondoltam,hogy ez már nem is nőgyógyászati gond,hanem urológiai és a vizeletem véres.Sűrűn kell mennem pisilni és sokat is pisilek annak ellenére,hogy nem iszok olyan nagyon sokat,sajnos a napi 2 litert sem.Az lenne a kérdésem,hogy a sűrű,pecsételő vérzéseket okozhatja-e hugyuti gond vagy csak nőgyógyászati esetleg a magas kockázatú HPV vírus.Nagyon félek a daganattól,mert édesanyámnak ebben a korban volt mellrákja,de ő meggyógyult.Mammográfián júniusban voltam,semmit nem találtak.Az orvos azt javasolta,hogy ezt a vérzést 6 hónap múlva fogamzásgátlóval beállítja,de lehet,hogy nem is menstruációs vérzés.Nagyon aggódom és tanácstalan vagyok. Várom válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Rendelllenes vérzést kezelni kell. Azt, hogy gyakori a vizelet,ennek oka gyulladás is lehet,mely összefügghet a kismedencei gyulladással,barnás vérzéssel is járhat.Hormonális oka is lehet a problémának. Nőgyógyászati,esetleg urológia vizsgálat szükséges.gyógyszeres kezeléssel a probléma rendezhető.


        Kérdés: 2011. december 01., 19:36; Megválaszolva: 2011. december 07., 14:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: