• Progi Alultermelődés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Nőgyógyász! Egy számomra megfejthetetlen dologra szertnék választ kapni önöktől! 36 éves vagyok, kissé tulsúllyos, és babát szerténk! 2011.július01 én volt egy ciklusom, amiben terhes is maradtam, de sajnos a 8.hétben miss.abbom lett! Azóta eltelt 2 ciklus (plussz ez a mostani) A mostani ciklusom reményre adott okot, de a lényeg az hogy rövidek a luterális hosszaim, és a mesim úgy kezdődik, hogy a vérzés előtti 2 napban kezd leválni a méhnyálkahártyám (ezt pisilésnél láttam tegnap is) Eljutottam a kérdésemig, hogy a 1;hőmérőzésből is rálehet jönni a progi alultermelésre? Ebben a ciklusban kezdtem el szedni a barátcserjét 3x1-et naponta,szép is lett tőle a reggeli hőm, de szerintem még mindig kevés! 2; Ön szerint is alacsonyabb? 3;Ha szedem a barátcserjét az segíthet nekem? 4;Tényleg igaz, ha már látom a mesi időszakában leválni a nyálkahártyát akkor igaz, hogy a progimmal van baj? Az orvosom csak akkor ajánlja a progipótlást,ha lesz egy pozi terhestesztem, és ha mér látszik a szívpulzálás! 5; Tényleg így van? 6;Kaphatok az orvostól a baba tervesésekor progipótlást is? Nagyon szépen köszönöm előrre is válaszait! Tisztelettel:Krisztina

        Dr. Pétervári László válasza a progeszteron témában

        A hőmérőzéssel a peteérés idejét lehet figyelni. Peteérés után az alaphőmérséklet megemelekedik. Barátcserjét leírják mint kedvező hatásu szer meddőségben. Progeszteron szint laborvizsgálat utján meghatározható,a ciklus 21-23.napján kell vérvétel.Peteérés,tüszőrepedés vizsgálatára objektiv módszer. Terhesség alatti sárgatest hiány pótlására is progeszteron ,terhességi hormon alkalmazása szükséges lehet.


        Kérdés: 2011. december 01., 09:50; Megválaszolva: 2011. december 02., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: