• 4. hónapja nincs menstuáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WEBbeteg, Azért fordulok Önökhöz, mert 3 nőgyógyásznál jártam már, aug 29-okt27 között kb. 12 alkalommal, 2 orvoshoz párhuzamosan, de problémám részben sem oldódott meg: Júliusig rendesen menstuáltam, augusztusban 10 nap késéssel jelentkezett egy 1,5 napig tartó pecsételés-szerű gyenge vérezgetés, szeptemberben semmi, októberben 17 napos késé után elkezdtem a Norcolutot, aminek abbahagyását követő 2. napon majdnem a megszokottal egyező intenzitású(de egyértelműen kicsit gyengébb) menstruációm kezdődött, normálnak megfelelően 7 napig tartott. Most novemberben Norcolut nélkül a 36. napon tartok, és semmi. A 2 hónapos orvoshoz járásom folyamán kizárták a méhen kívüli, méhen belüli terhességet, cisztát, PCO szindrómát. Eközben a tejem is folyik (prolaktin szintem szeptemberben normális volt, a HCG, LH, FSH, TSH, ösztradiol, ösztrogén, progeszteron és tesztoszteron hormonok szintén. Komplex emlővizsgálaton sem találtak eltérést. 1,5 és 3 éves gyerekeim vannak, kisebbiket is több, mint egy éve nem szoptatom, tejem ilyen formában már nem volt, csak nyomásra pici áttetsző szivárgás. Ez most rendes anyatej, orvos is látta. Kérdésem az lenne, hogy ezek után hova forduljak? Egyik orvos a Norcolutot írta fel, ez az adott egy hónapban segített csak. Másikuk fogamzásgátlót, amit így nem tudok elkezdeni, és nem is merek, amíg nem tudom, mi az, aminek a megoldását várhatom tőle. Milyen szakembert keressek fel, milyen vizsgálatra menjek? Olvastam, hogy néhány hónapig is kimaradhat menstruáció betegség, terhesség, hormon zavar nélkül is. Nekem tulajdonképpen gyógyszer nélkül július óta nincs.Elkezdjem a fogamzásgátlót? Véleményét, tanácsát előre is köszönöm,

        Dr. Pétervári László válasza a vérzészavar témában

        Ha tej préselhető ki az emlőből az a tejelválasztásért felelős hormon emelkedett szintjét jelenti.Ennek a következménye a rendszertelen menstruációs vérzés.Kialakulásának oka esetleg egy fel nem is mert terhesség. Speciális gyógyszer van erre a problémára,ha nem szeretne terhes lenni,akkor a fogamzásgátló szedése is megoldás lehet. Nőgyógyász endokrinológus felkeresése tanácsos.


        Kérdés: 2011. november 30., 00:22; Megválaszolva: 2011. december 01., 16:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: