• rendszertelen menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A menstruációm rendszertelenségének lehetséges okaira vagyok kíváncsi. A ciklusom az utóbbi egy évben többnyire 40 napnál hosszabb, ennél azonban pontosabb számot lehetetlenség megállapítanom. Ami rendszeres, az a 4-5 napos vagy 1-2 hetes késés és a rendszertelenség. Legutóbb szeptember 15-21 között jött meg, ma november 29-ét mutat a naptár. Terhes nem vagyok (többször is teszteltem), a nőgyógyászati vizsgálat pedig már szeptemberben kizárta a ciszta vagy rák lehetőségét. Az orvosom szerint az egyetlen megoldás a fogamzásgátló tabletta szedése. Ezek szerint hormonműködési zavar okozhatja a problémámat? Én nem fogamzásgátlót szeretnék szedni, hanem olyan megoldást találni, ami célirányosan a problémát kezeli. Létezik olyan hormon tartalmú készítmény, ami nem fogamzásgátló? A menstruációm rendszertelensége miatt helyesen feltételezem, hogy amúgy sem esnék könnyen teherbe? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a vérzészavar témában

        Ha nem szeretne terhességet,akkor a fogamzásgátló alkalmazása segíthet.Ami tény nem oki terápia. Ha ezt nem akarja akkor hormonpotló kezelést kell alkalmazni ami a ciklust felépíti. Jelenleg terhesség nem lehetséges,mert az ok a sárgatesthormon hiánya,ami tüszőrepedés után keletkezik.


        Kérdés: 2011. november 29., 21:44; Megválaszolva: 2011. december 01., 16:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: