• Titokzatos betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Legalább 30 éve visszatérő panaszomra keresek választ. Régebben havonta,-kéthavonta jelentkeztek a tünetek, melyek általában a havi vérzés utolsó szakaszában kezdődtek. A hirtelen fellépő és erőteljes fájdalmak miatt legtöbbször az orvosi ügyeleten kötöttem ki. Ezt követték a belgyógyászati, sebészeti, nőgyógyászati vizsgálatok, melyek semmire nem deritettek fényt. A többszöri látogatás miatt végül átestem egy vakbél műtéten, majd endometriózis gyanúja miatt egy laparoszkópos hasi vizsgálaton, melyek szintén nem vezettek eredményre.Problémáim a mai napig is fenn állnak, csak ritkábban jelentkeznek. Tüneteim a következőek: A fájdalom az utolsó borda környékéről indul ki. Ez egy szorító érzés, mely egyre erősödik, majd átterjed a mellkasomra, hátamra is. Ezután úgy érzem, mintha a gyomrom és a beleim is felpuffadnának, és erőteljes fájdalom alakul ki az egész hasamban. Ez nagyon intenzív fájdalom, mely érintésre is érzékeny.. Ezt követően olyan, mintha az ereimbe mérget fecskendeznének, mert a fájdalom lassan kiterjed a csontomba és az izmokba is.Leírhatatlanul rossz a közérzetem, melyhez hidegrázás és fejfájás is társul. A hasam ilyenkor puha, betapintható, de nagyon érzékeny.A székletben nics változás. A tünetek lassan maguktól enyhülnek, mejd megszűnnek, csak a hasfájás marad vissza, mely 1-2 nap múlva megszűnik.Amit megfigyeltem, hogy a vizeletem színe ilyenkor erősebb színű, pirosas. Kérem segítsen problémám kiderítésében! Köszönettel:

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        A kérdés melyik oldali borda környékéről.A jobb oldali és ami tüneteket leír inkább belgyógyászati betegségre utalnak./epe?/ Ennek tisztázása szükséges. Endometriosisra jellemző lehet a fájdalmas menstruáció ,emiatt nőgyógyász szakorvos felkeresése javasolt.Létezik gyógyszeres is kezelés is.


        Kérdés: 2011. november 29., 10:24; Megválaszolva: 2011. december 01., 16:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: