• Hólyaghurut és hüvelygomba utáni flórahelyreállítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        21 éves lány vagyok, és visszatérő hólyaghuruttól szenvedek, már egy éve. (egyszer végeztek vizelettenyésztést, akkor E. colit mutattak ki). Az 5. alkalom után elmentem a nőgyógyászomhoz az előző hónapban, aki vett tőlem hüvelykenetet, mert túl sok volt a folyásom,aminek az lett az eredménye, hogy nem írt fel semmilyen antibiotikumot, mert állítólag csak néhány "névtelen" baci volt benne, így lactofeel hüvelygélt tanácsolt egy hétig alkalmazni. A barátomtól is vettek vizeletmintát,hátha tőle kapom, de az szintén negatív lett. Gyanakodtam chlamydiára is, hogy esetleg a hólyaghurut ennek lehet a tünete, de a hólyaghurutom általában szex utáni egy két napon belül jelentkezett,alkalmi kapcsolatom sem volt, csak két orális kielégítés történt az irányomba a jelenlegi párom előtt, illetve semmilyen más chlamydiára utaló tünet nem jelentkezett sem nálam, sem a páromnál. A doki is azt mondta, hogy nem utal rá semmi, úgyhogy nem érdemes vele foglalkozni. Lehetséges, hogy a szex hozza elő a hólyaghurutot? A másik dolog pedig az lenne, hogy mivel a gyakori hurut miatt elkezdtem tisztaságmániás lenni, azt hiszem a napi többszöri tusfürdős mosakodás felborította a hüvelyflórám, így már másodszor tapasztalom hüvelygomba kialakulását az utóbbi három hónapban. Most vettem a gyógyszertárban canesten combit. Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges, hogy alkalmasabb lenne valamilyen intim mosakodó gélt használnom a napi tisztálkodáshoz? Vagy ezek csak rontanak a helyzeten? Illetve,hogy használhatnék-e lactofeel hüvelygélt a hüvelyflórám helyreállítására, miután befejeztem a canestent?

        Dr. Boros Miklós válasza a hüvelyi fertőzés témában

        Kedves Kérdező!A túlzásba vitt hüvelyi tisztálkodás valóban bajt okozhat,ugyanis nincs idő a hüvely saját baktérium flórájának kialakulására.A Lactofeel alkalmas a flóra helyreállítására.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 28., 00:33; Megválaszolva: 2011. december 01., 07:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: