• PCO????????????????????????????????????????

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! a következő kérdéssel fordulok Önhöz. 34 éves vagyok, gyermeket szeretnék. Vérzészavarral fordultam az orvosomhoz, idén egyszer volt spontán menstruációm. Hüvelyi ultrahang készült, eredménye PCO szerű tüszők. Napi egy szem Norcolut-ot kaptam, amitől megjött a menstruációm, majd ma a 3-dik napon vérvételen voltam. Eredményeim: Glükóz:5,4 mmol/L TSH:1,450 MIU/L LH:10,21 U/L FSH:7,47 U/L Prolaktin:148,7 MIU/L Tesztoszteron: 2,8 nmol/L Glükóz terhelés 120': 4,0 mmol/L Inzulin: 6 MIU/L Inzulin terhelés 120': 8,3 MIU/L HOMA-IR: 1,4 DHEA-szulfát: 5,77 qmol/L Kérem mondja el véleményét a leleteimről, további teendőkről. Ez PCO? Köszönettel: Barbara

        Dr. Pétervári László válasza a PCO témában

        A labor vizsgálat eredményeiben jelentős eltérés nem látható.A perifériás insulin határeset. A ciklus 21-23.napon is kellene egy laborvizsgálatot végezni. Ez lehet PCO betegség ,de nem csak a labor a döntő vizsgálat,UH is. Keressen fel szakrendelést problémájával!


        Kérdés: 2011. november 24., 06:10; Megválaszolva: 2011. november 28., 16:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: