• tesztoszteron

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor úr/Doktor Nő Hormonvizsgálatra küldött a nőgyógyászom, azzal a problémával fordultam hozzá, hogy túl rövid a ciklusom, az utóbbi kb 4 hónapban 18-19 napos volt, ami ha jól tudom nagyon nem okés. Ma jött meg a hormon eredményem, csak sajnos szabin van az orvosom még 2 hétig, igy vele nem tudom megbeszélni egyenlőre. A tesztoszteronom magas, 1,94 lett, (normál érték: 0,29-1,42) Még sosem maradt ki a menzeszem, késni sem szokott, nem vagyok túlsúlyos, nincs cisztám, kell e aggódnom a PCO szindróma miatt? Genetikailag nagyon vékony vagyok, nem tudok hizni, és engem ez nagyon zavar, nem örülnék ha PCO-s lennék mert imádok enni, és nem szeretnék diétázni, ezért aztán lefogyni hiszen nincs is miből, nekem szükségem van ezekre a nagy evészetekre:(( Igy hát az a kérdésem, hogy a leirtakkal együtt igy is fennáll e a PCO gyanúja nálam, és hogy a tesztoszteronom miatt mennyire kell aggódni, mit várhatok az orvosomtól ha megjön a szabiról, fogok kapni rá valamit, illetve kell hogy kapjak? Megmondom őszintén nem bánnám ha irna fel rá valamit, mert szeretnék nőiesebb forma lenni, zavar ez a kisfiús alkat, csak a hasamra, derekamra jön az a pici, a lábaim kezeim vékonyak:( Ami még tünetnek mondható, hogy az utóbbi időben az államon is nőtt pár szőrszál amit csipesszel ki kell mindig húznom, és ezen kivül más tájakon is ahol egy nőnek nem kéne, pl mellbimbó körül sötét erős szőrszálak:( Én nem akarok pasis lenni. :( Köszönöm hogy végigolvasta, várom mielőbbi válaszát, Szép Napot Kivánok!

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászati endokrin témában

        A tesztoszteron színje tényleg emelkedett.Ez is lehet a fokozott szőrnövekedés oka.Azonban a PCO szindróma egyik tünete is,vérzési rendellenesség mellett.A PCO szindróma még egyéb hormon és ultrahang vizsgálatot igényel,ezután lehet ténylegesen megállapítani. Gyógyszeres kezeléssel az említettek gyógyíthatók.


        Kérdés: 2011. november 23., 14:44; Megválaszolva: 2011. november 24., 19:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: