• Progeszteron krém

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Pétervári László! Az idei nyár júniusában volt laporoszkópiás műtétem Szegeden, ahol megállapították hogy endometriosisom van, ami a méhem mögött található. A csomót nem tudták eltávolítani mert a műtét folyamán sebészeti eljárást is kellett volna alkalmazniuk és nem vállalták sebész nélkül a kockázatot. a gyógyulásom és a fájdalommentes élet reményében Visanne tablettát írtak fel, amit már 5hónapja szedek, ezalatt normálisan megjött a vérzésem, de egy hónapos vérzés kiesés jelentkezett ami kiderült hogy egy cisztának köszönhető ami a bal petefészkemen van, erre kaptam egy gyulladáscsökkentőt és egy antibioktikumot. egy hónap múlva ismét kontroll. A gyógyszertől nagyon feszült, ingerült és már csaknem idegbeteg leszek. Elkezdtem kenni a Womens creamet ami elméletileg progeszteron hormont tartalmaz, az orvosom mondta ha gondolom és a lelkemnek jó akkor kenhetem vele magam. Paleo diétázok, ugyanis sok endós társam meggyógyult a glutén mentes étrendtől és a krém használatától és senki nem szed mesterséges hormonokat. Nos tudom hogy Ön mit orvos a gyógyszer mellett voksol, de Ön mit gondol ha megpróbálnám csak a krémet és a diétát?? Több női társam gyógyult ki a betegségből és húzódott vissza az endó a természetes krémtől és a diétától és úgy érzem a gyógyszert már nem birom sokáig. Ön mit ajánl? kérném szíves segítségét és véleményét. Köszönettel

        Dr. Pétervári László válasza a endometriózis témában

        A Visanne gyógyszer szedését javaslom,mert azzal sikeres gyógyulás esélye a legnagyobb.Azt legalább fél évig tanácsos alkalmazni,utána ismételt laparoscopiával megnézni a gyógyulást. Jelenleg az endometriosis kezelésében ez látszik a leghatékonyabb kezelésnek.A Visanne alkalmazásával jó a tapasztalat.Ez a látható és nem látható endometriotikus gócokat is gyógyítja. Az említett krém és a diéta alkalmazása elméletileg javíthat az endometriosison mert az a estrogén hormon szintjét befolyásolja így panaszait enyhítheti.Megjegyzem ezzel nekem nincs tapasztalatom!


        Kérdés: 2011. november 19., 19:33; Megválaszolva: 2011. november 22., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: