• Miért is kell most a Norcolut?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Kérem, adjon tanácsot, mondja el véleményét! 2009-ben hagytam abba a fogamzásgátló szedését és azóta nem védekeztünk párommal. 2011 év elején felkerestünk egy endocrinológust. Kiderült POC-s vagyok és ezért olyan rendszertelen a ciklusom. Már túl vagyok két kúra (5 napig 2*1 szem) Clostilbegyten, de sajnos egyik kúrát követően sem találtak dom. tüszőt, csak számos aprót=a cisztákat. A nőgyógyászom felírt Mercformint 850mg-s 2*1/2 szem minden nap, és még egy kúra (5napig 2*1 szem) Clostilbegytet, azt mondta ha megjön a mens. a ciklus 2.napjától kezdjem el szedni. Utolsó vérzésem szept.4-8-ig volt. A Mercformint folyamatosan szedem szept.20-21 óta, és vártam hogy megjöjjön a vérzésem, hogy eltudjam kezdeni a Clostilbegytet is, de se okt., se nov. nem menstruáltam. A nov.-i mens. elmaradtával teltebbek lettek és elkezdtek fájni a melleim ill. érzékenyek lettek a mellbimbóim. Ma visszamentem a doktorhoz, hogy akkor most hogyan tovább, mert nem jött meg a mens. csak a melleim kezdtek el fájni. Elküldött UH-ra ahol ezt írták a leletre: bal ov.-ban 23mm-s echomentes képlet. R. nagy uterus, endom 11mm. Douglasban min. folyadék diagnózis: szekunder amenorrhoea és PCO Annyit értettem meg ebből, hogy végre van egy normálisnak mondható tüszőm és próbálkozhatunk gőzerővel... :) Visszamentem a doktorhoz a leleteimmel és felírt Norcolutot, elküldött cytológiára, mert már az is esedékes, ás cervix-hüvelyváladék vizsg.-t kért. Nem értem miért kell Norcolut? azzal nem a mensest szokták meghozni? ha most épp van tüszőm, akkor miért kell meghozni a mensesem? A doktor annyit mondott, ha ettől sem fog megjönni akkor terhes vagyok... De ha még nem történt meg a fogantatás, akkor ezzel nem rontom el az egészet? Ill. kérdésem még hogy a többi vizsgálat ilyenkor nem sértheti meg a tüszőt? Elnézést ha hülyeségeket kérdeztem, de 3 2 év sikertelen próbálkozás után, már ennek a tüszőnek is úgy örülök és nem szeretnék semmit elrontani. Köszönöm megtisztelő válaszukat!

        Dr. Pétervári László válasza a PCO témában

        A Norcolut azért szükséges,hogy menstruáció megjöjjön.A PCO-ban az eostrogén hormon mennyiség emelkedett,ezt egyensúlyozza a sárgatest hormont tartalmazó Norcolut.Ha megtörtént a fogamzás akkor a Norcolut a terhesség megtartását segíti. A probléma az,hogy peteérés a leírtak alapján nincs.A normális két fázisú ciklust fel kell építeni,a fogamzásra akkor lesz lehetőség. A többi vizsgálat nem befolyásolja a tüszőt.


        Kérdés: 2011. november 15., 21:14; Megválaszolva: 2011. november 17., 00:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: