• Menzesz-terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 3 kérdéssel fordulok Önhöz. 1. Ha időben megjött a menzeszem és mennyiségre annyi volt,amennyi szokott lenni,akkor van esély rá,hogy terhes vagyok? 2. Miből tudhatom biztosan,hogyha megjött,akkor nem vagyok terhes? csak azért,mert hallani,hogy sokak terhesen is menstruálnak. 3. A menzesz első és második napján is csináltam tesztet,mindkettő negatív lett. Ilyenkor ugye már kimutatná,ha terhes lennék? Üdvözlettel: Gréta

        Dr. Csuth Ágnes válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező! A bőséges, szokásosnak megfelelő menses esetében nem valószínű terhesség. A terhesség alatt nem menstruáció, hanem ún. pseudomenstruáció jelentkezik, ami sokkal kevesebb egy rendes mensesnél. Az, hogy mikor mutatja ki a teszt a terhességet, az a teszt érzékenységétől függ. A ciklus során lehet korai vagy későbbi ovuláció is, ezért az aktust vesszük alapul. Az érzékeny tesztek a teherbeesést követő 10-14. napon mutatják ki a terhességet.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 14., 21:36; Megválaszolva: 2011. november 15., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: