• Lombik program. Inzulinrezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Webdoktor! Meddőségi központba járunk és ott voltam (IR- vérvételen) terheléses vérvételen és inzulint is néztek, az eredmények a következők: vércukor terhelés előtt: 6,1mmol/L Inzulin szint: 3 Vércukor terhelés 60 ': 9,7 mmol/L Vércukor terhelés 120': 6,4 mmol/L Inzulin 120 ': 63,3 mlU/L Írtak fel 3*1 merformint, diétát(220 gr CH) és mozgást. Ez történt 1 hete, tartom a diétát, szedem a gyógyszert jelenleg még csak 3*0,5 merkfomint, hétfőn nézettem újra vérvételen vércukrot az 3,5mmol/l lett. Önnek mi a véleménye az eredményeimről? 55 kg és 164 cm vagyok. Lombik programban vennénk részt, de amíg nem rendeződik a cukor és az inzulin nem lehet belefogni, ez körülbelül mennyi időt vesz igénybe. Válaszát előre is köszönöm! M.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! A 60 perces vércukorszintje magasabb, de az inzulinértékei rendben vannak. A metformin egész biztosan nem fog ártani, de nem gondolom, hogy ez fogja megoldani a problémájukat. Véleményem szerint akár máris belefoghatnak a programba.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. november 09., 13:28; Megválaszolva: 2011. november 09., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: