• Lehet e még babám három myóma mellett ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        37 éves vagyok és a múlt héten voltam a szokásos éves citológiai vizsgálaton ami elvégzésekor orvosom myómát talált amit az uh megerősített "9cm-es uterus hátsó falában 23mm-es intamur,,m,ellső falban supracervicalisan 24mm-es intramur,subser.,hátsó fal fundusban 34 mm-es subser,myomagóc látható." Az orvosom igazából nem javasolt semmit mivel panaszom nincs ,és mivel ilyen korban gyakran előfordul nem kell vele csinálni semmit csak ha növekednek. Engem viszont nagyon aggaszt hogy hirtelen három is van ,és nem is túl kicsik. Van már egy gyermekük de még nem tettünk le egy másodikról sem.Lehet e így vállalni babát vagy nem érdemes kockáztatni? a lehetséges komplikációk miatt. Valóban nem szükséges egyelőre beavatkozni? Mennyi az esély arra hogy növekedésnek indulnak vagy,hogy több fejlődik.Maguktól elmulatnak?A hormontartalmú hurok tényleg hatásos lehet és mennyi idő alatt fejti ki a hatását?Válaszát előre is köszönöm és elnézését kérem a sok kérdés miatt ,de nem tudom mit tegyek vagy ne tegyek. Üdv:Ani

        Dr. Boros Miklós válasza a myoma témában

        Kedves Kérdező!Nem ritka nőknél a myoma.Azt nem lehet előre tudni,hogy nehezíti-e a teherbeesést és terhesség alatt milyen ütemben növekedik.Minél előbb teherbe kellene esnie.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 07., 21:58; Megválaszolva: 2011. november 08., 13:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: