• Mennyivel csökkent az esélyem, hogy gyermekem legyen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő Körülbelül négy hete életveszélyes állapotban kerültem kórházba, ahol hasüri vérzést "találtak". Az orvosok elmondása szerint méhen kivüli terhesség okozta. A jobb oldali petevezetékemben volt a magzat, ezért azt el is távolították. A terhességi tesztem még akkor is negatív volt amikor műtét előtt kivizsgáltak. Tehát a jobboldali petevezetékem eltávolították és vérátömlesztést is kaptam. Mindemellett masszív genny is volt a vizeletemben. Ezzel kapcsolatban szeretnék feltenni pár kérdést, mert úgy érzem nem kaptam kellő felvilágosítást (kezembe adták a zárójelentést és jöhetek haza). Két receptet kaptam, az egyik vas tabletta a másik pedig augmentin. Az lenne a kérdésem: miben változat egy ilyen műtét gyermekvállalás szempontjából, szükség van e ezzel kapcsolatban valamiféle előkészületre ha ismét családalapításon gondolkodnánk? Mennyire változtat ez a menstruációs ciklusomon (már meg kellett volna jönni a következő menstruációmnak)? Meddig nem élhetünk nemi életet műtét után és meddig nem próbálkozhatunk gyermekvállalással?

        Dr. Boros Miklós válasza a méhen kívüli terhesség témában

        Kedves Kérdező!Egy petevezeték elvesztése rontja a teherbeesés esélyét.Fél évig ne essen teherbe,szedje a vasat.6 hétig ne éljen nemiéletet,a ciklusa be fog állni.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 05., 14:23; Megválaszolva: 2011. november 06., 07:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: